- Şenlik kapsamında düzenlenen gösteri ve etkinlikler, renkli görüntülere sahne oldu.

Midyat Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen şenlikte çocuklar bayram coşkusunu doyasıya yaşadılar, gönüllerince eğlendiler. Şenlik kapsamında Nasreddin Hoca, Karagöz ve Hacivat, Kukla İllüzyon ve Vantrolog, geleneksel oyunlardan çeşitli aktivitelerine kadar pek çok etkinlik gerçekleştirildi.

Milli İrade Okulu Okul Öncesi Öğretmeni Hanife Taşkıran, burada öncelikle bizim genel kültürümüzü artıracak etkinlikler yapıldığını söyledi. Taşkıran, “Nasrettin Hoca burada İbiş’ten çok güzel etkinlikler yapılıyor. ‘Ağaç Yaş İken Eğilir’ dediğimiz de tam olarak bu. Çocuklarımız daha Anasınıfından itibaren bizim kültürümüzü tanımaları çok önemli. Kültürümüz ile büyümeleri çok önemli. Çünkü çocuklarımız ile beraber kültürümüz ileriki yıllara, senelere uzanacak. Eğer biz çocuklarımızı kendi kültürümüz ile büyütürsek çocuklarımız inşallah Allah’ın izni ile daha iyi yerlere gelecek.” Dedi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın Ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Hacire Öncü, Mardin Büyükşehir Belediyesi çocuklara yönelik, Artuklu, Nusaybin, Kızıltepe ve Midyat’ta çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiğini kaydetti. Öncü, “Biz en son Midyat’ta finali yaptık. TRT Çocuk ekibini davet etmiştik. TRT Çocuk ekibi ile çocuklarımız eğilendi. Rağbet gerçekten çok güzeldi.” Diye konuştu.

Midyat Belediye Başkan yardımcısı Abdurrahim Çelik ise, çocuklarımızın yüzendeki o tebessümden dolayı son derece mutlu olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: “Midyat Belediyesi olarak güzel kongre merkezimizde onları ağırlamaktan son derece büyük mutlu olduk. Çocukların yüzü gülerse bütün dünya güler. Ben bu vesile ile Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın Ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığına, TRT Çocuk gurubundan hocamız Sayın Hüseyin Goncagül ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Milli Eğitim Müdürlüğümüz çocuklarımızın buraya katılımında ciddi emek harcadı. Onlara da teşekkür ediyorum. Bundan sonrada bu güzel kültür merkezimizde bu tür etkinlikler yapılacak” dedi.

TRT Çocuk Sunucusu ve Tiyatro Sanatçısı Hüseyin Goncagül’de, gösterinin ardından ilk kez Midyat’ta geldiğini ifade ederek, şöyele konuştu: “ hem 23 Nisan hem Çocuk Bayramı şenliği vesilesiyle çocuklarımıza dolu dolu bir program oldu. Çocukların ilgisi çok güzeldi. Mekân çok güzeldi. Dolayısıyla bu ortamda bizde çocuklarımızla bu sevinci paylaşmış olduk. Çocuklarımız ile inşallah gelecekte güzel programlarda buluşmak dilekleri ile bu dileklerimizi paylaşmış olalım.”