Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki 6 Şubat tarihli depremlerden etkilenen ve vatandaşlara yardımcı olabilmek için, Midyat Belediyesince, Her Yerde Sanat Derneği ve Sirkhane Gösterileriyle, ilçeye yerleşen yaklaşık 9 bin depremzede çocuklarına sirk gösterisi düzenlendi.
 

-Her Yerde Sanat Derneği, Sirkhane sanatçıları yaptıkları gösteriler ile çocuklara moral verdi. 


Başlangıç oyunları çemberleri, yüz boyama etkinliği, dans, müzik, circus hero gösterisi, tahta bacak gösterisi, palyaço gösterisine kadar çeşitli gösteriler ile çocuklar doyasıya eğlendi. 
Belediye ekipleri ayrıca alanda; Çocuklara, haşlanmış mısır, patlamış mısır, tatlı ve çeşitli ikramlarda bulunuldu.


Midyat Belediyesi Özel Kalem Müdürü Polat Halil Polat, yaptığı açıklamada “Bun gün ilçemize misafir ettiğimiz yüzyılın afetinden etkilenen kardeşlerimizi burada misafir ediyoruz. Bugünkü misafirlerimiz çok özel. Çünkü bu misafirlerimiz deprem bölgelerinde depremi yaşamış kardeşlerimiz. Bugünümüzü onlara ayırdık. Burada sirk gösterisi düzenledik. Bu çocuklarımızı burada eğlendirmeye çalışıyoruz. Bu psikolojiyi üzerlerinden atmaları için çaba sarf ediyoruz. Buna benzer çeşitli aktivitelerimiz var. Yine Kültür Merkezimizde Cep Sineması aktivitemiz var. Küçük kardeşlerimizin birazda olsa yüzlerini güldürebilmek için buradayız. Çok güzel ve keyifli vakitler geçiriyorlar. Çeşitli ikramlarımız da oluyor.” Dedi.   


Her Yerde Sanat Derneği ve Sirkhane Gösterileri yetkilisi Hayrettin Özen ise, “depremden etkilenen çocuklar için çocuk odaklı etkinlikler düzenledik, çok kalabalıktı. Yaklaşık 400 kişi izleyen ve misafirimiz oldu. Gayet keyifliydi umarım onlar içinde keyifli geçmiştir.”


Hatay Antakya’dan geldiğini belirten depremzede ise, “ Midyat’ta geçici olarak yerleştik. Çocukları bu güzel etkinliye kötü anılarını unutsunlar diye getirdik. Herkese teşekkürler.” 
Her Yerde Sanat Derneği ve Sirkhane Gösterileri sanatçısı Roşhan Alkhallo ise, Suriye'den yıllar önce iç savaştan kaçıp geldiğini, yıllardan beri çocukların mutluluğu için çalıştığını ifade ederek şöyle konuştu: “Çocuklar yararına çalışan bir deneğiz. Son günlerde yaşanan depremden dolayı çocukları birazda olsa mutlu etmek istedik. Depremden etkilene insanlar, onların çocukları gerçekten böyle mutlu anlar yaşatmak çok güzel bir şeydi. Bizlere de iyi geldi. İhtiyacımız vardı çok acı günler yaşadık. Birazda olsa mutlu olduk.” Şeklinde konuştu.