Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının akabinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı okundu.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında sınırlı katılımla gerçekleşen törene Vali Mahmut Demirtaş’ın yanı sıra; AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Burhan Aktaş, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Enes Kürkçü, Artuklu Üniversitesi Rektörü İbrahim Özcoşar, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karbulut, askeri ve mülki erkan, kamu kurum ve kuruluş, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler ile vatandaşlar katıldı.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı P. Bnb. Ömer Orbay yaparken günün anlam ve önemini belirten şiiri de  Artuklu Ortaköy Cumhuriyet İlkokulundan Öğretmen Hakan Özmen okudu.

Vali Demirtaş, törene katılan protokol üyelerinin, vatandaşların ve tören birliklerinin bayramını kutlayarak Artuklu Üniversiktesi Atatürk Kültür Merkezi fuaye alanında da tebrikat ve kabul törenine katıldı.

Kabul töreninin ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı programı sona erdi.