Büyükşehir Belediyesinden, Kan Bağışı

 Mardin Büyükşehir Belediyesi, örnek bir çalışmaya daha imza attı.

Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı öncülüğünde başlatılan, “Kadınlar Kan Verir, Hayat Verir” projesi kapsamında belediye, kamu kurum ve kuruluş ile sivil toplum kuruluşlarından kadınlar, kan verme kampanyasına katıldı. Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı önündeki hayat veren kampanyaya, kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Kan verme işlemi, 10.00 ile 17.00 saatleri arasında devam edecek.

Mardin Valisi Ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Büyükşehir Belediyesi olarak kadınların kan vermesi konusunda farkındalık oluşturduklarını söyledi.

Yaman, şöyle konuştu: “Ülkemizde kadınların kan verme oranı çok düşük. Bu orana dikkat çekmek amacıyla Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığının öncülüğünde, ‘Kadınlar Kan Verir, Hayat Verir’ projesini hayata geçirdik. Belediye bünyesinde çalışan kadınlar, kadın stklar ve diğer kadın kuruluşlarla birlikte Kızılay’a tam destek verdik.”

Katılımın beklentilerin üzerinde olduğuna işaret eden Yaman, şunları söyledi: “Kan bağışı ihtiyaç duyulduğunda değil her zaman yapılması gereken ve hayati önemi olan güzel bir davranış. Özellikle kış aylarında kan stoklarının azaldığını biliyoruz. Bundan dolayı kan bağışı konusunda Kızılay’a desteğimiz devam edecek. Katılım beklentilerimizin de üstünde. Kan veren tüm kadınlarımıza teşekkür ederim.”