Midyat İlçe jandarma ekipleri; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, trafik uygulamasında durdurdukları araçlardaki bayanlara, kırsal mahallelerde bulunan sağlık görevlilerine, okulda görev yapan öğretmenlere ve muayeneye gelen hanımlara karanfil dağıttı.

  • Jandarma ekipleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü unutmadı.

Acırlı Mahallesi'nde bulunan uygulamam noktasında toplu taşıma araçlarını durduran ekipler, araçlar içinde bulunan kadınlara karanfil verdi.

Uygulamadan memnun olan kadınlar şaşkınlıklarını gizleyemedi. Kadın astsubaydan aldıkları karanfiller için teşekkür etti. Kadınlar güvenlik güçlerine dua ederek yapılan uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Arapça olarak, konuşan kadınlar; “Allah sizleri eksiktensin. Sizlere güç kuvvet versin. Rütbelerinizi yükseltin.” Şeklinde dua etti.

Fatma Acun isimli bir yolcu ise;  “şiddet mağduru kadınların dayanışması lazım. Kadınların bütün meslek dallarından görmek istor ve yayılması gerekir. Jandarma Kadın astsubayların trafikte olması biz kadınlar içinde daha rahat oluyor. Her yerde görmek isteriz.” dedi.

Daha sonra kırsal mahallesinde bulunan Acırlı Aile Sağlığı Merkezi’nde bulunan sağlık çalışanları ve muayeneye gelen hastalara jandarma ekipleri karanfil verdi.

Acırlı Aile Sağlığı Merkezi hekimi Birgül Cankurt, jandarmanın bu uygulamasından dolayı çok teşekkür ettiğini söyleyerek, “inşallah kadınlarımız için huzurlu bir ortam olur. Şiddetin olmadığı bir ortamı olur. Özellikle bu konuda çok sıkıntılar yaşıyoruz. İnşallah 8 Mart Dünya Kadınlar Günü buna vesile olur. Jandarma tabi ki bu konuda güzel bir ortam sağlıyor sağ olasın. Bayanlar olarak ta güzel ortamlar yaşarız. ” Şeklinde konuştu.

Acırlı Çok Programlı Anadolu Lise ’si 9.sınıf öğrencisi Sefa Soysal isimli öğrencide, “Bugün 8 Mart Dünya kadınlar günü. Herkesin bildiği gibi dünyada kadınlar şiddete maruz kalıyor. Kadınların şiddete maruz kalamadan özgür yaşaması diliyorum.” Dedi.

Karanfillerini alan hanımlar, 8 Mart Dünya kadınlar günü verdiği mutluluğu yaşarken, Jandarma ekiplere teşekkür etti.