Kamor Millet Bahçesi, şehre güzellik kattı

Mardin Büyükşehir Belediyesince, 65 bin metrekare alanda yapılan ve yeşilliğiyle şehre yeni bir görünüm katan Kamor Millet Bahçesi, vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

Mardin'in şehir merkezinde bulunan ve içerisinde 54 bin metrekare yaşam ve piknik alanı, 6 bin 500 metre kare alan üzerine kurulan futbol, voleybol, basketbol sahaları, bin kişilik, kır düğün salonu, 2 bin 500 kişilik amfi tiyatro ile lokanta, kafeterya ve otopark alanın bulunduğu toplam 65 bin metrekareden oluşan Kamor Millet Bahçesi, şehre yeni bir görünüm kazandırdı.

İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Projem Türkiye Mülki ve Yerel Yönetimler Yarışmasında' ödüle layık görülen Kamor Millet Bahçesi, Mardinlilerin nefes alacağı yeşil alanın oluşturulduğu bahçede aileler huzur içinde dinlenebilecek.

Mardin Valisi Ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Kamor Millet Bahçesi şehrin güzelliğine güzellik kattığını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi olarak sadece alt yapı çalışmaları yapmadıklarını söyleyen Yaman, “Sadece kanalizasyon, içme suyu, arıtma tesisleri, yol çalışmaları yapmıyoruz. Ulaşım, sosyal donatı alanları, çocuklar için spor ve kültürel alanlar oluşturuyoruz. Kadınlar için çalışmalar yapıyoruz. Gençler için çalışıyoruz ve bunun yanında şehirde ki yeşil alanı artırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi. 

Yaman, Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde de millet bahçeleri de oluşturduklarını belirterek,  şunları söyledi: “Kamor Millet Bahçesi, yaklaşık 65 bin metrekarelik bir alan. Hemen şehrin yanında yürüme mesafesinde, vatandaşlarımız kendi araçlarıyla, toplu taşıma araçları ve yürüyerekten de gelinebilecek bir mesafede. Piknik, yürüme, çocukların parkları, amfi tiyatro, spor, kır düğün alanları ile yemek yiyecekleri mekanlar var. Özellikle Artuklu ilçesinde ki vatandaşlarımızın bütün boş zamanlarını burada geçireceklerine inanıyorum. Yeşil alanı çok yüksek bir mekan. Masal şehri Mardin’e güzellik kattı.”  

Yaman, “Millet bahçeleri, konforun en üst düzeyde yer aldığı alanlardır. Geldiğimiz günden beri vatandaşlarımız için yeşil alan oluşturuyoruz. Daha yeşil bir Mardin için çalışmalarımız devam ediyor” diye belirtti.