Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Mardin iline yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Mardin ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır. 

Mardin ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır. 

İnşaat çalışmaları devam eden Mardin Depolaması Cazibe Sulaması Ana Kanalı hakkında yazılı açıklamada bulunan DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi AKAC,’ Mardin Depolaması Cazibe Sulaması Ana Kanalı Km:0+00/Km:7+500 arası tamamen bitirilmiş olup, Mardin Depolaması Cazibe Sulaması şebekesi ana kanal prizinden su alınacaktır. Bu yıl içinde toplamda 60 bin 400 dekar alanda çalışmalar tamamlanarak toplamda 151.858 m PE100 borunun 50.481,56 m CTP borunun ve üzerindeki sanat yapılarının bitirilmesi hedeflenmektedir. Bu kapsamda 2021 yılında 97062 m PE100 boru ve 26916.87 m CTP boru döşenmiştir. Ayrıca proje kapsamında 58 köyde toplulaştırma çalışmaları devam etmektedir. Milli Ekonomiye 173 Milyon TL Katkı sağlayacak olup 2022 yılı Temmuz ayında Kızıltepe ovasına deneme suyu verilmiştir. 
Projenin tüm aşamalarının tamamlanması neticesinde 2022 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 307 Milyon TL katkı sağlanmasının hedeflendiğini vurgulayan Genel Müdür AKÇA; Sulama maksadıyla inşa edilen Mardin Depolaması Cazibe Ana Kanalı ve Şebeke inşaatının tamamlanmasıyla Mardin İli Kızıltepe İlçesine ait 29 bin 732 dekar arazi sulanacaktır” dedi.