İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünce yürütülen Türkiye ile AB tarafından ortak Finanse edilen Kamu-STK İşbirliği Projesi kapsamında düzenlenen "Mardin Sivil Toplum Günleri" toplantısı gerçekleşti.

Mardin Valisi Ve Büyükşehir Belediye Başkan Ve Mustafa Yaman,  toplantıda yaptığı konuşmada, STK ve Kamu Kurumlarının işbirliğinin çok önemli olduğunu söyledi.

Sivil Toplum Günlerinin Mardin’de yapılmasının Mardin’de olmasının çok büyük önem arz ettiğini belirten Yaman, şöyle konuştu. “Çünkü Mardin son bir buçuk yıldır görülmesi en çok tercih edilen şehirlerarasında geliyor. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde, İçişleri Bakanlığımızın koordinatörlüğünde bölgede terör örgütüne yapılan operasyonla bölge ve Mardin’de yakalanan huzur, kamuoyunu önemli ölçüde sevindiriyor. Bu huzurla birlikte Mardin’de son bir buçuk yılda 3 milyon misafir ağırladık. Bunların 500 bini yatılı misafir. 2019 yılında ise 5 milyon turist olarak tahmin ediyoruz. Bu huzurun sağlanmasında devletimizin önemli katkıları olsa da siz değerli vatandaşlarımız ve STK temsilcilerinin çok önemli destekleri var” dedi.

2,5 yıldır Mardin’de Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili olarak görev yaptığını ve bu sürede şehirde yaşadıklarına kaydeden Yaman, “Hiç çöpler toplanmamış, kamu hizmeti yapılmamış. Belediyeler işini gücünü bırakmış terör örgütlerine destek oluyorlardı. Bir takım STK’larda destek oluyorlardı. O günden bugüne yapılan başarılı operasyonlar ve belediyelerin halka yönelik yaptığı çalışmalarla bölge şuan huzur içerisinde. İnşallah bu şekilde devam edecek.” diye belirtti.