Mardin Sivil Toplum Kuruluşu (STK) Platformunca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurun yanında olduklarını belirten yazılı basın açıklamasında bulundu.

Mardin'de faaliyetini sürdüren farklı dernek, sendika, vakıf, birlik ve sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelmesi ile Kurulun Mardin Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformu Türkiye'nin geçtiği süreçle ilgili bir bildiri yayınladı.

Bildiri metninde çatışma, ayrıştırma, ötekileştirme ve kutuplaştırmaya karşı kuşatıcı, birleştirici ve sulh dilinden yana olduklarını dikkat çeken Mardin STK Platformu, Sosyal dayanışma ve yardımlaşma ile beraber Mardin'in bilim, kültür ve eğitimine katkı sunan bir İyilik Hareketi olduklarına işaret edildi.

Gelecek beş yıl için seçilecek Cumhurbaşkanı ile milletvekillerinin hayırlı hizmetlerde bulunmaları ve ülkemizin huzur ve refahına katkıda bulunmalarını öncelikle temenni etikleri vurgulanan bildiride önceliklerinin hak, hukuk, ahlak ve kamu yararına hizmeti esas aldıklarına vurgu yapıldı.

Açıklanan bildiride şu ifadelere yer verildi:

"14 Mayıs Pazar günü Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimleri yapılacaktır.

Gelecek beş yıl için seçilecek Cumhurbaşkanı ile milletvekillerinin hayırlı hizmetlerde bulunmaları ve ülkemizin huzur ve refahına katkıda bulunmalarını öncelikle temenni ediyoruz.

Bizler Sivil Toplum olarak gönüllü hizmet sunan yapılarız.

Sosyal dayanışma ve yardımlaşma ile beraber ilimizin bilim, kültür ve eğitimine katkı sunan bir İyilik Hareketiyiz. Meşruiyetimizi yasalardan, gücümüzü de gönüllü fedakar mensuplarımızdan ve milletimizden almaktayız. Bu nedenle meşru, açık, şeffaf ve hesap verilebilir bir atmosferden yanayız. Hukuk ve Ahlak içinde kalarak Kamu yararına hizmeti esas alırız. İnanç ve medeniyet değerlerimizin güçlendirilmesinden yanayız. Çatışma, ayrıştırma, ötekileştirme ve kutuplaştırmaya karşı kuşatıcı, birleştirici ve sulh dilinden yanayız. Sivil dinamikleri ve STK’ları yok sayan aşırı merkeziyetçi anlayışa karşı yerel dinamikleri sürece katan yönetişimden yanayız.

Hâsılı kelam; Biz Kardeşlikten ve iyilikten yanayız. Seçime bir hafta kaldı.

Temennimiz hiç bir vatandaşımızın burnunun kanamadığı, katılımın yüksek ve meşruiyetinin güçlü olduğu bir seçimi geride bırakmaktır. Bu seçimin daha güvenli, Özgür, adil, istikrarlı, huzurlu müreffeh ve barış içinde bir Türkiye inşasına vesile olmasını temenni ediyoruz.

Mardin STK Platformu olarak; seçimlerin Mardin’imiz başta olmak üzere tüm ülkemizde birlik ve kardeşlik ruhunu güçlendireceğine olan umut ve beklentilerimizi paylaşıyoruz.

Bu düşüncelerle bölgedeki huzur ve güvenin sağlanmasında ülkemizde devam eden istikrar ve tecrübenin etkili olduğu aşikârdır. Hiç tereddütsüz bağımsız ve özgür, büyük ve güçlü Türkiye'nin devamından yanayız. Bu seçimde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğimizi belirtir, seçim sonuçlarının şimdiden hayırlı olmasını diliyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."