Mardin’de Kan Ve Kök Hücre Bağışı Etkinliği Düzenlendi

Mardin Devlet Hastanesi’nde Türk Kızılayı’nın da destekleriyle “Öne Çık Hayat Kurtar” sloganıyla gerçekleştirilen Kök Hücre Bağışı Etkinliğinde hastane çalışanları ve vatandaşlar kök hücre bağışında bulundu.

Kan kanseri ile mücadele eden binlerce kişinin hayata tutunma umudu olan kök hücre nakline dikkat çekmek ve farkındalık oluşturma amacıyla Mardin Devlet Hastanesi ve Türk Kızılayı Mardin Şubesi önemli bir projeye imza attı. Mardin Devlet Hastanesi'nde düzenlenen etkinlikte “Öne Çık Hayat Kurtar” sloganıyla sürdürülen kan ve kök hücre bağışı davetine gelen hastane personeli ve çok sayıda Mardinli, Mardin Devlet Hastanesi'nde kurulan stantlarda kan vererek gönüllü kök hücre bağışçısı oldu.

Bu etkinlik ile kan kanseri hastalığıyla mücadele eden pek çok hastayı hayata bağlayan kök hücre bağışçısı olmanın önemi aktarılarak, kan ve kök hücre bağışçısı olma çağrısı yapıldı. Ayrıca hastane içerisine Kızılay tarafından kurulan stantta hastanede görevli doktor, personel ve hasta yakını ve bu etkinliği duyup gönüllü olarak gelen çok sayıda Mardinli kök hücre bağışı yaptı.

Etkinliğe İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Saffet Yavuz, Müdürlüğümüzün Başkan ve Başkan Yardımcıları, Mardin Devlet Hastanesi Yönetimi ve çok sayıda sağlık çalışanı ile vatandaşlarımız katılım sağlayarak umutlara umut olmak için kök hücre bağışçısı oldular.

İyi yolda ilerlediklerini fakat istedikleri düzeye halen gelemediklerine vurgu yapan Mardin Devlet Hastanesi Hematoloji Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Kaçmaz “Eşleşmeyi bulmak için bizlerin yoğun şekilde kampanyalar yapmamız ve veri tabanımızda eşleşen bağışçı ve hastaları buluşturmamız lazım.” ifadelerini kullandı.

Türkiye'de yüzlerce hastanın sağlığına kavuşmaları için tek çarelerinin kök hücre nakli olduğuna değinen Mardin İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz ise kök hücre bağışının, çocukluk çağının en kötü hastalıklarından olan löseminin, ender tedavilerinden birisi olduğunu söyledi. Bu tedavinin sağlanması amacıyla ülke içerisindeki vericilerden elde edilen kök hücrelerin toplanarak, hasta çocukların hayata tutunmasının asıl amaçları olduğunu kaydetti.  Yavuz, verilecek 2 tüp kanın hasta bir çocuğun hayatta kalmasını sağlayacağını belirterek, kök hücre bağışı konusunda herkesin duyarlı olup, gereken önemi vermesi gerektiğini sözlerine ekledi. Bizim gibi topluma mal olmuş insanların Kızılay'a destek olması çok önemli. Kızılay dünya markası ve bence Türkiye'nin en büyük derneği. Bundan sonra da her zaman onlara desteğe hazırım ifadelerini kullandı.