Mardin Büyükşehir Belediyesi Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Mayıs Ayı Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

İstasyon Mahallesi Mardin Büyükşehir Belediyesi Kent A.Ş Toplantı Salonunda, Eşbaşkan Figen Altındağ’ın başkanlığında, MARSU Genel Müdürü Tahsin Pamuk’un da hazır bulunduğu toplantı meclis üyelerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

-17.05.2019 tarihli birleşimde Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen Başkanlık Makamından havaleli Abone İşleri Dairesi Başkanlığının 29.04.2019 tarih ve 599 sayılı “Tarifeler ve Abone Hizmetleri Yönetmeliğinin Su ve Kanal Harcamalarına Katılma Payı başlıklı “45/3. Maddesi” ile “Su ve Atıksu Ücret Tarifesi”, “Sayaç Montaj Bedeli ve Abone Su Açma-Kapama Bedeli” ile “Abone Teminatı ve Abone Sözleşme Bedeli” Cetvellerin Revize Edilmesi” konulu teklifi ve bu konuda düzenlenen “Plan ve Bütçe Komisyon Raporunun” görüşülmesine maddesi üzerine;

Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünce su ve atık su ücretlerinin tarifeleri yeniden revize edilerek, ‘Ticarethane ve Sanayi, İnşaat-Şantiye Suları ile Organize Sanayi Bölgesi Atık Sularına zaman yapılması oy birliği karar verildi.

MARSU tarafından meskenlere verilen suya zam yapılması yönünde yapılan teklif ise meclis tarafından kabul edilmeyerek red edildi.

- 17.05.2019 tarihli birleşimde Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen Başkanlık Makamından havaleli Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığının 19.04.2019 tarih ve 584 sayılı “2018 Yılı Kesin Hesap Özeti ve Bilançosu” konulu teklifi ve bu konuda düzenlenen “Plan ve Bütçe Komisyon Raporunun” görüşüldü.

- 17.05.2019 tarihli birleşimde Meclis Üyelerinin detaylı incelemesine sunulan Başkanlık Makamından havaleli Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığının 19.04.2019 tarih ve 582 sayılı “2018 Yılı Faaliyet Raporu” konulu teklifinin görüşülmesinin ardından Genel Kurul Toplantısı sona erdi.