Derneğin açılış törenine, Midyat Kaymakamı Ahmet Solmaz, Belediye Başkanı Veysi Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Mevlüt Tüylü, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kalender Savaş Ünal, derneğin Genel Başkanı Emrullah Aktaş ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Kaymakam Ahmet Solmaz, “Terörle Mücadele Kapsamında bize büyük desteği veren, güvenlik köy korucularımızın ilçemizde kurulan önemli bir derneğin açılışına ev sahipliyi yapıyoruz. Hepimize hayırlı uğurlu olsun. Birlik ve beraberliğimiz her zaman daim olsun.” diye konuştu.

Terörle Mücadele Vazife Kahramanları ve Aileleri Yardımlaşma Dayanışma Derneği Genel Başkanı Emrullah Aktaş ise, Askerlik görevini ifa ederken yaralandığını söyledi.

Aktaş, “gözü olmayan, ayağı olamayan uzuv kaybı yaşayan gazileriz. Sizlerin buraya teşrif etmenizle bizim elimiz, kolumuz, gözümüz, kolumuz oldunuz. Biz dernekleri bir çatı altına alarak, dernekleri birleştirdik. İki yıllık çalıma sonucunda resmi ve tek kuruluş olarak faaliyete geçtik. Bu konuda sizlerin desteğinizi bekliyoruz. Allah sizleri de bizleri de bu yolda muvaffak etsin.” Dedi.

Terörle Mücadele Vazife Kahramanları ve Aileleri Yardımlaşma Dayanışma Derneği Mardin İl Başkanı Salih Barış ise, “Davetimize icap eden herkese çok teşekkür ederim. Yaklaşık bir yıldır seçim çalışmalarını yürüttük. Bu nedenle bize desteği esirgemeye herkese teşekkür ederim. Genel Başkanımız Nurullah Aktaş’a bana bu görevi layık gördüğü için ayrıca çok teşekkür ederim.” Dedi.

Mardin Şube Başkanı Salih Barış, Genel Başkan Emrullah Aktaş’a plaket takdim etmesinin ardından, kurdele kesilerek derneğin açılışı yapıldı.