Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Tarım İl Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında Derik ilçesinde yüzde 75 hibe destekli 135 üreticiye, süt sağım makineleri gerçekleştirilen törenle dağıtıldı.


Törene, Vali Mahmut Demirtaş, Hanımefendi Beyhan Demirtaş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, Derik Kaymakamı Evren Çakır, Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Adil Alan ve üreticiler katıldı.


Vali Mahmut Demirtaş, Mardin Büyükşehir Belediyesi olarak, üreticilerin süt sağım işlemlerini kolaylaştırmak ve verimliliğini arttırmak amacıyla kent genelinde yüzde 75 hibeli olarak 1000 adet süt sağım makinesi desteğinde bulunacaklarını söyledi.


Mardin’deki çiftçilere 142 Milyon lira destekte bulunduklarını dile getiren Vali Demirtaş;


 “Malumunuz 2,5 yıldan beri burada hem Vali hem de Belediye Başkan Vekili olarak sizlere hizmet etmekteyim. Sizlere hizmet etmekten büyük bir onur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bir taraftan altyapı hizmetlerini yapıyoruz, bir taraftan sağlık hizmetleri, bir taraftan eğitim hizmetleri, bir taraftan restorasyon hizmetleri, bir taraftan cephe iyileştirme hizmetleri gibi birçok alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hakikaten geldiğimiz günden beri durmaksızın çalışıyoruz. Sağ olsun Kaymakamımızın da bunda çok iyi bir gayreti olduğunu özellikle belirtmeliyim. Tabi muhtarlarımızla olan dayanışmamız, vatandaşlarımızla olan dayanışmamız ve burada birlik ve beraberlik içerisinde olmamız bizleri çok memnun ediyor. Özellikle tarım konusunda Büyükşehir Belediyemizin çok büyük katkıları oldu. Hem hayvancılığın gelişmesinde hem de tarımın gelişmesi için Büyükşehir Belediyemiz bugün süt sağım makinelerini sizlere dağıtacaktır. 135 çiftçimize Allah kısmet ederse bugün bunları teslim edeceğiz. Tarım müdürlüğümüz ve GAP ile birlikte bu finansmanı sağlıyoruz. Bugüne kadar biz çiftçilerimize yaklaşık 142 milyon civarında bir kaynak transferi sağlamışız. Bunun 76 milyon lirasını Büyükşehir Belediyesi olarak biz katkıda bulunmuşuz. Bugün dağıtılan cihazları güle güle kullanmanızı diliyorum. Bunların en önemli özellikleri hijyenik olmaları ve daha verimli ürün almanızı sağlayacaktır. Tekrardan hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.