Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 178. Yıl Dönümü ve Polis Haftası dolayısıyla düzenlenen iftar programına katıldı.

Valilik ve Büyükşehir Belediyesi tarafından Türk Polis Teşkilatının 178. Kuruluş Yıl Dönümü ve Polis Haftası münasebetiyle düzenlenen iftar programına; Vali Demirtaş, Hanımefendi Beyhan Demirtaş, Tuğgeneral İdris Tataroğlu, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, Artuklu Belediye Başkanı Mehmet Tatlıdede, Gara şehidi polis memuru Vedat Kaya’nın ailesi, STK temsilcileri, askeri erkan, emniyet personeli ile aileleri katıldı.

Program; Kuranı Kerim tilaveti ve dua ile başladı.

İftar programı öncesinde konuşan Vali Mahmut Demirtaş, emniyet ve jandarma personelleriyle, iftar sofrasında bir arada olmaktan, duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Türk Polis Teşkilatı'mızın 178. Kuruluş Yıl Dönümünü ve Polis Haftası'nı kutluyorum. Vatan ve millet uğruna şehit olan güvenlik güçlerimize Allah'tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimize minnet duygularımı ifade ediyorum.” dedi.

“Ramazan ayını Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler nedeniyle ülke ve millet olarak yüreğimiz buruk, sinelerimiz hüzün dolu karşıladık.” diyen Vali Demirtaş, “Rabbim Ramazan ayı vesilesiyle depremde kaybettiğimiz tüm kardeşlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar ihsan eylesin. Ülkemizi ve milletimizi bir daha böylesi elim hadiselerle imtihan eylemesin. Yaşadığımız depremler sonrası Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, devletimizin tüm kurumları ve tüm imkânları yaraların sarılması için ilk andan itibaren harekete geçirilmiştir. Hiç kuşkusuz seferberlik havası içerisinde görev yapan kurumlarımızın başında emniyet ve jandarma teşkilatlarımız gelmektedir. Depremle birlikte derhal afet bölgesine intikal eden emniyet ve jandarma teşkilatlarımız, öncelikle arama kurtarma çalışmalarına katkı sağlamıştır.” ifadelerini kullandı.

Polis Arama Kurtarma ve Jandarma Arama Kurtarma timlerinin, depremlerde binlerce vatandaşı enkazdan çıkarma başarısı gösterdiğini belirten Vali Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“En önemlisi vatandaşlarımızın huzur, güven ve emniyeti için her türlü asayiş tedbirini almıştır. Bu çalışmalara Mardin olarak bizler de başta emniyet ve jandarma teşkilatlarımız olmak üzere tüm kamu kurumlarımızdan ilgili ve gönüllü personellerle acıların dindirilmesi, yaraların sarılması amacıyla destek verdik. Bu vesileyle ilimizden afet bölgesinin yaralarının sarılması için görev alan tüm personellerimize, polisimize, jandarmamıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Zorlu çalışma koşullarında hiçbir ayrım gözetmeden ülkemize ve milletimize hizmet ediyorsunuz. Rabbim gözünüze yaş, ayağınıza taş, yüreğinize telaş değdirmesin. Bu vesileyle buradan ülkemizin bekası ve vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için başarılı projelere imza atan emniyet ve jandarma teşkilatımızın her kademedeki mensuplarına teşekkür ediyor; çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diliyorum. Bir kez daha Türk Polis Teşkilatı'nın 178. Kuruluş Yıl Dönümünü ve Polis Haftası'nı kutluyor; sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.”

Vali Demirtaş ve Hanımefendi Beyhan Demirtaş’ın bir süre emniyet personeli ile ailelerle sohbet ettiği program İl Müftüsü Ali Hayri Çelik tarafından tüm şehitleri için yapılan duanın ardından son buldu.