• Artuklu ilçesi Yenişehir Mahallesi'ndeki Memur-Sen Hizmet Binası açılış törenine; Vali Mahmut Demirtaş, Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, kamu kurum müdürleri, sendika başkanları ve üyeleri katıldı.

Açılış programında bir konuşma yapan Vali Mahmut Demirtaş, ülkede son 20 yılda eğitim, sağlık, tarım, sanayi, kültür, turizm ve pek çok alanda devasa yatırımlar gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Yaşanan bu değişim ve dönüşümün en büyük mimarlarından birinin kamu çalışanları olduğunu belirten Vali Demirtaş, şunları söyledi:

“Ülke ve millet olarak değişimin, dönüşümün sürdürülmesi, elde edilen kazanımların devamlılığının sağlanması için bizlere düşen görev, birlik ve beraberlik içerisinde yarının güçlü ve müreffeh Türkiye'si için daha çok çalışmaktır. Bu bağlamda görev bilinci ile ülkemizin ve insanımızın kutlu medeniyet yolcuğunun en önemli aktörlerinden olan Memur-Sen'in Mardin özelinde yürüteceği proje ve çalışmalarla kentimizin değişimi ve gelişimine yeni binasında daha büyük katkılar sağlayacağına yürekten inanıyorum. Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olarak sendikamızın yapacağı çalışmalara destek vermeye devam edeceğimizin altını bir kez daha çizmek istiyorum. Bu vesile ile açılışını gerçekleştirdiğimiz Memur-Sen il binasının hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Açılışa katılan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise, sendikalarının kuruluşunun üzerinden 30 yıl geçtiğini ve Türkiye'nin en büyük emek hareketine dönüştüğünü kaydetti.

Hiçbir ayrım gözetmeksizin dünyanın her yerinde hassasiyet gösteren bir duyarlılıkla yolculuklarına devam ettiklerini dile getiren Yalçın, 120'nin üzerinde ülkeyle irtibat noktası oluşturduklarını söyledi.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen ve Memur-Sen İl Başkanı Eyüp Değer de birer teşekkür konuşması yaptı.

İl Müftüsü Ali Hayri Çelik’in yaptığı duanın ardından Memur-Sen Konfederasyonu Mardin Şubesi Hizmet binasının açılış kurdelesi kesildi.