TRT GAP Diyarbakır Radyosunun ‘’Yöremizden’’ programına katılan Vali Demirtaş, Çölyak hastalarının ekmek ihtiyacını karşılamak için Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından Çölyak ekmek fırını kurulacaklarının müjdesini vererek yapılan çalışmalardan bahsetti.
Vali Demirtaş göreve başladıkları günden itibaren Mardinli vatandaşların da fikirlerini alarak hizmet ürettiklerini belirtti.
Çölyak hastalarının hayatını kolaylaştırmaya yönelik iyi bir adım attıklarını belirten Vali Demirtaş;
‘’Bu projeye başlamamızın sebebi kentimizde ve çevre illerimizde glütensiz besin ve gıda ürünlerini üreten işletmelerin olmamasından dolayı bu fikir öne çıktı. Ülkemizde ve dünya genelinde birçok çölyak hastamız var. Çölyak hastalarımızının başta gıda olmak üzere ihtiyaçlarını karşılamak bizim temel hedeflerimiz arasındaydı. Arkadaşlarımızla oturup konuştuğumuzda bu ürünlerin tedariği zor olduğundan dolayı hastalarımız zorluk yaşıyordu. Bizler de bu duruma kalıcı bir çözüm bulmak için kolları sıvadık. Bu durumu GAP ile de görüştük, beraber bu projeyi neticelendirmek için görüşmelerimiz sonucunda böyle bir karar aldık. İnşallah bundan sonra Mardin ilimizdeki hastalarımız için ekmek başta olmak üzere kuracağımız fırında kendileri için birden çok besin maddesi üretmiş olacağız. GAP ile beraber bu imalathaneyi finanse edeceğiz. Ayrıca açacağımız bu imalathanede iş imkânı olmayanlara da istihdam sağlayacağız. 500 metrekare genişliğinde olacak bu birimimizde çıkacak ürünleri çölyak hastalarımıza en kısa sürede ulaştırmayı hedefliyoruz ilimizde Sağlık İl Müdürlüğümüzden aldığımız veriler neticesinde 1000’e yakın hastamızın ihtiyaçlarını bu sayede karşılamış olacağız. Böylelikle bu hastalarımızın hayatını kolaylaştırmaya yönelik güzel bir adım atmış olacağız’’ diye konuştu.
Mardin’imizde istihdama ağırlık vermek üzere göreve geldiğimiz ilk günden bu yana istihdam ve yardımlaşmaya önem verdik diyen Vali Demirtaş;
‘’ Çeşitli bakanlıklarımızdan aldığımız destek ile 7 adet fabrika kuruyoruz. Dört tanesi merkezde olmak üzere geriye kalan üç tanesini ilçelerimizde kuracağız. Her bir fabrikamızda 200 personel çalıştırma şartımız var. Tek amacımız sadece bu kalemde 1400 kişiyi istihdam etmek. Birkaç ay içerisinde bunu tamamlayacağız ve daha fazla istihdam alanı oluşturacağız. Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde kuracağımız aşevi sayesinde hasta, engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza sıcak yemek servisimiz olacak. Bu hizmetimizle yaklaşık 10.000 kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. Hem ilimizin merkezinde hem de ilçelerimizde sokak hayvanlarımız için yaşam alanları oluşturuyoruz. Her ilçemizde gençlik merkezlerimiz ve kadın merkezlerimiz olacak inşaatları devam ediyor. Yine her ilçemizde kapalı semt pazarları inşa ediyoruz. Bu sene yaklaşık olarak 1000 km asfalt yapmayı hedefliyoruz. Artuklu ilçemizde sit alanı içerisinde kentin süetini bozan betonarme yapıları tıraşlayıp yıkıyoruz. Yine Artuklu ilçemizde yapmış olduğumuz Mini Mardin Projesini ve sokak sağlıklaştırma projelerimiz haricinde daha birçok projemiz mevcut. Tüm projelerimizin vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi.