Vali Demirtaş, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri dolayısıyla 15 Temmuz 2016‘daki Fethullahçı Terör Örgütünün hain darbe girişimi sırasında gazi olan Mustafa Atlı ve Halil Algan’a evlerinde ziyarette bulundu.

Vali Demirtaş, beraberindeki Tugay Komutanı Tuğgeneral Burhan Aktaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, Aile Sosyal ve Hizmetler Müdür V. Mehmet Zeki Eryarsoy, Mardin 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Gazi ve Terör Mağdurları Dernek Başkanı Hatice Kandemir ile ilk olarak 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişiminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde açılan ateşte gazi olan Mustafa Atlı’yı evinde ziyaret etti.

Daha sonra hain darbe girişimi gecesi İstanbul'da çıktığı tankın üzerinde açılan ateş sonucu gazi olan Halil Algan’ı ziyaret eden Vali Demirtaş, “Şehitlik ve gazilik şerefine nail olan 15 Temmuz gecesi cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla isimlerini tarihe altın harflerle yazdırmış şehitlerimiz ve gazilerimiz; hiç şüphesiz kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir.” dedi.

Vali Demirtaş, ziyarette gazilerle bir süre sohbet ederken aynı kararlı duruşu yine sergilemekten kaçınmayacaklarını ifade eden Gaziler, 15 Temmuz hain darbe girişiminde yaşadıklarını anlatarak vatan için, bayrak için canlarını seve seve feda edeceklerini söyledi.

Vali Demirtaş, ardından program kapsamında Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mardin Şubesine, Mardin Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma, Mardin Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma ile Mardin 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Gazi ve Terör Mağdurları Derneklerine ziyarette bulundu.

15 Temmuz Gazileri ve Dernek Başkanları ziyareti dolayısıyla Vali Demirtaş ve beraberindeki heyete teşekkür ettiler.