Mardin’de Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından düzenlenen “Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı”nın son haftasında kurs mekânından canlı yayın yapan radyo Zergan konuğu oldu.
 

Mardin’de yayın yapan Zergan FM radyosuyla eğitim salonundan canlı yayın gerçekleştirildi. Radyo sunucusu Özcan Yılmaz ve programcısı Ela ile iki söz programında gerçekleşen canlı yayın ile kursiyerler duygu ve düşüncelerini, seslerini dinleyenlere duyurdular. Radyo yayıncılığı ile ilgili merak ettikleri her şeyi öğrendiler.

Radyo yayıncılığı ve programcılığının TV yayıncılığı gibi fiziki görselliğe değil; özgüven, duygu, diksiyon ve zengin bir bilgi altyapısıyla yapılabileceğini belirten Yılmaz, ilk defa böyle bir ortamda yayın yaptığını ve heyecanlandığını söyledi.

Radyo canlı yayınına katılan kursiyerler ise şiir, türkü, seslendirme, sunum gibi  ilginç paylaşımlarda bulunarak, radyo ortamını kurs mekanına taşıyan radyo Zergan ve Basın İlan Kurumu Mardin Şube Müdürü Adnan Günbegi’ye teşekkür ettiler.

Basın İlan Kurumu Mardin Şube Müdürü Adnan Günbegi radyonun canlı yayın konuğu olarak Mardin Basın İlan Kurumunun 2014 yılından itibaren yapılan çalışmalar ve son olarak Yeni Nesil Gazetecilik projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Eğitimin 25 Ocak’ta son bulacağını belirten Günbegi, “30 Ocak’ta yapılacak yazılı sınavın ardından başarılı kursiyerler basın işletmelerinde istihdam edilecek. Ardından 7 Şubat’ta birçok kurum temsilcisi ve protokolün katılımlarıyla tarafımızca düzenlenecek törenle kursiyerlerimize sertifikaları verilecek.”dedi

Eğitim programı Çarşamba günü Mardin’in en eski gazetecilerinden Adnan Avuka’nın fotoğraf eğitimi ve Gazeteci Yazar Ahmet Tezcan’ın  katılımlarıyla devam edecek.  

Süleyman Tunç