Midyat Kaymakamlığı ile Midyat Belediye Başkanlığı, 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri Programı,  çerçevesinde çeşitli etkinleriler düzenlenecek.

Etkinlikler, 15 Temmuz Şehitlerimiz ve diğer tüm Şehitlerimiz için, Ulucami Mahallesinde Huzur Asri Mezarlığında Saat 10:00'da 15 Temmuz Şehidimiz Özel Harekat Polisimiz Velit Bekdaş'ın kabir ziyaret edilmesi ile başlayacak. Hacı İsa Cengiz Camiinde, Saat 12:00 tüm şehitlşer için Mevlidi Şerif okunması, yapılacak duaların ardından, Öğle Namazına mütakip, Yunusemre Mahallesinde, 15 Temmuz Şehidimiz Velit Bekdaş'm aile ziyareti yapılacaktır.

Program, 18-00’da 15 Temmuz Koşu yarışması yapılacak. Hükümet Konağı’ndan başlanacak koşu, Midyat Belediyesi önünde son bulacaktır. Midyat Belediye Başkanlığı önünden, Hükümet Konağı’na kadar'da 15 Temmuz Demokrasi Yürüyüşü gerçekleşecek.

Ayrıca Hükümet Konağı önünde Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen 15 Temmuz Destanı Resim Sergisi sergilenecek. Program Hükümet Konağı Bahçesinde devam edecek.

İlçe Müftülüğünce Kuranı Kerim Tilaveti gerçekleştirecek, Saygi duruşunda bulunulacak ve istiklal Marşı okunacak. Midyat Kaymakamı Tekin Dundar ile Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin ve İlçe Müftüsü Mehmet Tahir Pekim, günün anlam ve önemine binaen konuşmalarını yapacaktır.

Midyat belediyesinde düzenlenen koşu, tenis, resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren yarışmacılara ödülleri verilecektir. Akabinde 15 Temmuz ile ilgili yarışmada dereceye giren ortaokul öğrencisi şiirini okuyacaktır. 15 Temmuz sunusu (sinevizyon) izlenecektir. Program çeşitli etkinlik ve görsellerle Saat 00:13 Tüm camilerde sela okunmasıyla son bulacak.