Midyat Kaymakamlığı ve Belediyenin katkılarıyla, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında ilk olarak şehit Bekdaş'ın Ulucami mahallesindeki bulunan Hacı İsa Cengiz Mezarlığı'ndaki kabri ziyaret edildi, dua okundu.

Kaymakam Tekin Dundar ve diğer protokol üyeleri şehidin mezarına karanfil bıraktı. Programda daha sonra Hacı İsa Cengiz Camisi'nde demokrasi şehitleri için Türkçe, Arapça ve Kürtçe mevlit programı düzenlendi.

Dundar ve beraberindekiler şehit Bekdaş'ın Yunusemre Mahallesindeki ailesini ziyaret etti. Şehit babası Abdulkadir Bekdaş'a başsağlığı dileyen Dundar, aile fertleri ile görüştü.

Kaymakam Tekin Dundar, daha sonra yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'a ilişkin Midyat Belediyesi ile birlikte düzenledikleri programa tüm Midyatlıları davet ederek, şöyle konuştu: “B bugün demokrasi nöbetini başlatarak, bu bilinci sürekli diri tutmaya kararlıyız. Bu coğrafya sürekli çatışmalara sahne olmuş, sürekli ihanetlere sahne olmuş, ama bu aziz millette hiçbir zaman birliğinden beraberliğinden, dirayetinden vaz geçmemiştir ve vazgeçmeyecektir. Bunu bir kez daha 5 yıl önce 15 Temmuz 2016 gecesinde kalkışılan hain darbenin önlenmesiyle tüm dünyaya bir keza daha göstermiştir. Allah’ın izniyle Bundan yüz yıl öncede bir kurtuluş savaşını da bu aziz millet yine yekvücut olarak hainlere karşı, düşmanlara karşı, bu aziz vatanı bölmeye çalışanlara karşı mücadelesini vermiştir. Aziz milletimiz, kadim coğrafyamız, kadim ülkemiz devletimiz bir daha böyle meşum hadiselerle meşgul olmak durumunda kalmaz. Ama kaldığı vakitte inşallah aziz milletimiz tarafından ve kadim devletimiz tarafından da gerekli cevabı alacaklarını hiç kimsenin şüphesi olmazsın. Bu uğurda şehit olan tüm şehitlerimize ve bilhassa şehit kardeşimiz özel harekât polis memuru hem şehrimiz Velid Bekdaş kardeşimize ben bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Gazi olan kardeşlerimize rabbim sağlıklı, sıhhatli, bereketli ömürler nasip etsin.” Diye konuştu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla ayrıca, Şehit Fatih Akbulut, 15 Temmuz Gazisi  Halit Ay, Gazi Abdulhakim Akpınar ve Şehit Mazlum Gözenoğlu ailelerini ziyaret edildi.

Kaymakam Tekin Dundar’a, Garnizon Komutanı Piyade Albay Türker Tuna, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Burak Olgun, Midyat Komando Tabur Komutanı Yarbay Taner Ercivan, Emniyet Müdürü Mevlüt Tüylü, İlçe Jandarma Komutanı Kalendar Savaş Ünal, Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, İlçe Müftüsü Mehmet Tahir Pekim, AK Parti İlçe Başkanı Atilla Yarış, şehit yakınları, şehidin silah arkadaşları ve STK temsilcileri denhazır bulundu.

Midyat Gündem Com - YouTube