Yaya güvenliği ve önceliğinin vurgulandığı çalışmada, ilçe genelindeki tüm alanların boyaması yapılarak, hafta sonu uygulanan sokağa çıkma uygulamasında çalışmalarına ara vermeden devam etti.

Bunlardan biri de ilçe genelinde yapıldı.

Sokağa çıkma kısıtlamasında yolların boş kalması nedeniyle ilçe merkezinde yaya yolları ve önce yaya ikonlarında boyama çalışması yapıldı.

Midyat Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ile İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetim ekipleri ile birlikte; trafik güvenliği için yaya güvenliği ve önceliğinin vurgulanması amacıyla; gece yapılan çalışma da, yaya yolları ve önce yaya ikonlarında boyama çalışması yaptı. Çalışmada, okul ve yaya geçitleri tekrar elden geçirerek boyandığı ve yaya ikonları görselleri çizildi.

Uygulamadaki amaç, Yaya geçişleri kullanılmadığında kazaların yayaların ani yola çıkmalarından dolayı meydana geldiği, bu yüzden vatandaşlarımızdan yaya geçitleri ve okul geçitlerinin kullanılması gerektiği, sürücülerin yaya geçidini kullanan yayalara ilk geçiş hakkını vermesi gerektiği kaydedildi.

Trafik güvenliği için çalışmalarına farklı noktalarda devam edecekleri belirtildi.