Midyat İlçe Kaymakam Tekin Dundar, Kovid-19'la mücadele sürdüğünü ifade ederek, ilçenin farklı noktalarında aşı merkezleri oluşturduklarını, Belediyenin sağlık kabinlerinde de aşı olabileceklerini söyledi.

Kaymakam Dundar muhtarlarla aşılama sürecini değerlendirdi

Kovid-19 ile mücadelede kamu kurumları, kolluk kuvvetleri ve muhtarlar başta olmak üzere herkese görevler düştüğünü, salgınla mücadelede İlçe olarak aşılamada Midyat çok geri kaldığını kaydeden Kaymakam Dundar şöyle konuştu, “İlçede vaka sayıları giderek artıyor. Bir ay sonra okullar açılacak. Bu aşılama oranıyla okulları açma şansımız düşük. Biz hayatını tekrar normalleşmesini istiyorsak hiçbir bahane üretmeden aşılarımızı yaptırmamız lazım. Vatandaşları uyaralım, ikaz edelim. Bunun şakası yok, daha neyi bekliyoruz. Toplum olarak aşı aşı diyorduk, bugün aşı gelmiş ücretsiz bir şekilde insanlar aşı yapmaktan imtina ediyor. Bir sene önce aşı yokken eczane eczane dolaşıyorduk grip aşısı vuralım hem de parayla. Lütfen duyarlı olalım, vatandaşlarımızı bu konuda uyaralım. Bu kısır döngüyü kıralım. Türkiye’de birçok il yüzde 75’in üzerinde aşılama olmuş. Mardin, Şanlıurfa, Siirt, Bitlis, Şırnak Doğu Güneydoğu illeri ne yazık ki yüzde 40-50 arasında aşılama oranıyla yüksek risk gurubunda yer alıyor.” Diye konuştu.

Midyat Belediye Başkan yardımcısı Abdurrahim Çelik ise, Belediyen olarak yaptıkları yatırım ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Toplantıda mahallelerde yaşanan sorunlar muhtarlar tarafından dile getirilerek, nasıl bir çözüm bulunabileceği konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Kurum amirleri ise gelen talepleri not alırken bilgilendirme yaptı.

Selahattin Erol