5393 sayılı Belediye Kanununun 20. maddesi ve Belediye Meclisi Çalışma yönetmeliğinin 6.maddesine göre Meclis Olağanüstü toplandı. 

Olağanüstü Toplandı Meclis, Acili yet arz eden konular görüşülerek karara bağlandı. 

Midyat Belediyesi Meclis Salonunda  sosyal mesafe kurallarına uygun olarak gerçekleşen meclis toplantısını Midyat Belediye Başkan vekili Metin Kutlu yönetirken,  kâtiplikleri Derya Sevgi Yıldırım ve Rudi Sümer yaptı.

Açılış ve Yoklamanın ardından, Merkez Orta çarşı Mahallesi ile Yeni mahalle, Midyat İlçe Jandarma Komutanlığı ile Midyat Nusaybin Karayolunun batısında yer alan bölgede yapılan ve Mardin Büyükşehir tarafından onaylanan kısmi revizyon imar planı içerisinde yer alan parsel maliklerinin itirazlarının mecliste görüşülerek karara bağlandı.

Gündemin ikinci maddesi olan, 4646 Sayılı Doğal Gaz Piyasası kanunun Enerji Piyasası Düzenleme kurumu nezdinde daha önce alınan meclis kararının revize edilmesi konusunun görüşülerek karara bağlandı.

Ayrıca, gündemin üçüncü ve son maddesi olan 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanunun 97. Maddesi hükümleri gereğince; Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile (AYKOME) cadde, bulvar, meydan, sokaklarda yapılacak tüm kazılardan elde edilecek gelirler ve kazılar için izin ve ruhsat verme sorumluluğu, kendi sınırlarında ilçe belediyelerine bırakılması ve izin ve ruhsatların 2021 yılı ücret tarifesine göre uygulanması hususunun kara bağlandı.