Mardin’in Midyat ilçesinde geleneksel hale gelen aylık muhtarlar toplantısı gerçekleşti.

Bağlar Mahallesi Milli İrade ilk/ortaokulunda düzenlenen muhtarlar toplantısında, Kaymakam Tekin Dundar, temel amaç kamu kaynaklarını verimli kullanmak olduğunu belirterek aylık olarak muhtarlar toplantısını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kaymakam Dundar, ayrıca, Kovid-19'la mücadele kapsamında kampanya başlattıklarını ifade ederek, İlçenin farklı noktalarında aşı merkezleri oluşturduklarını, Belediyenin sağlık kabinlerinde de aşı olabileceklerini aktardı.

Midyat Belediye Başkan yardımcısı Abdurrahim Çelik ise, Belediyen olarak yaptıkları yatırım ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. Merkez ve kırsal mahallelerde yaptıkları çalışmaları aktardı.

Daha sonra Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MARSU) Midyat Şube Müdürü Hacı Bilgiç, Mardin Doğalgaz Akmercan Bölge Müdürü Abdurrahman Tuncer, Midyat Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK) İlçe Müdürü Abdurrahim Güneş son yapılan çalışmalar hakkında kurumları ile ilgili bilgilerini aktardılar.

Toplantıda mahallelerde yaşanan sorunlar muhtarlar tarafından dile getirilerek, nasıl bir çözüm bulunabileceği konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Kurum amirleri ise gelen talepleri not alırken bilgilendirme yaptı.