Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 16 Haziran Çarşamba günü yarın Midyat-Mardin yolu temel atma töreni’ne katılacak.
 

Bakan Karaismailoğlu, Midyatta yapacağı ziyarette, ilk olarak saat Midyat- Mardin karayolunun temel atma törenine katılacak.

Midyatta Belediye Başkanlığını ziyaret edecek olan Bakan Karaismailoğlu, burada Belediye Başkanı Veysi Şahin ile bir araya gelecek.

Ardından AK Parti ilçe Başkanlığını da ziyaret edecek olana Bakan Karaismailoğlu ilçe Başkanı Atilla Yarış, partilile ve vatandaşlarla görüşecek.

Ayrıca Bakan Karaismailoğlu, esnaf ve kentte bulunan tarihi mekanları ziyaret edeceği öğrenildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, geçtiğimiz Ekim ay'ında Midyat'ta gelmiş çeşitli incelemelerde bulunmuştu.

Belediye Başkanı Veysi Şahin'i ziyaretinde, Midyat-Mardin kesiminin 58 kilometre 785 metrelik yol genişletilerek çift yönlü olacağı müjdesini vermişti.

Mevcut haliyle 17,7 kilometresi bölünmüş yol, 41,1 kilometrelik kesimi tek yol standardında hizmet veren Mardin-Midyat yolunun tamamen bölünmüş yol haline getirilmesi için yarın temel atma töreni düzenlenecek. Yolun platform genişliği 19-26 metre olacak. 2x2 şeritli yolda 23 kavşak yer alacak. 758 kilometre 785 metre bölünmüş yol olacak.