Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, AK Parti Mardin Milletvekili Şeyhmus Dinçel, Fen İşleri Daire Başkanı Cebrail Aslan, AK Parti Mardin İl Başkan vekili Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Vahap Alma ve beraberindeki heyeti; Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin ve AK Parti Midyat İlçe Başkanı Atilla Yarış, Düzoba Mahalle Muhtarı Ömer Ayyıldız ve yetkililer tarafından Düzoba mahallesinde karşıladı.

Vali ve beraberindekiler öncelikli olarak, Düzoba, Kayalar, Kayabaş gurup yol çalınmalarının incelemelerde bulundular.

Burada mahalle muhtarından bilgi alan Vali Demirtaş, mahalle sakinlerinin sorun ve taleplerini aldı. Vali Demirtaş ve beraberindekiler daha sonra Güven mahallesine geçti. Vali Demirtaş ve beraberindekiler, Güven Mahalle muhtarı Yakup Ağırman ve mahalle sakinleri tarafından karşılandı. Burada tamamlanan yolda incelemelerde bulunmasının ardın ilçe merkezine geçtiler.

Heyet daha sonra, İlçe Merkezi’nde Sanayi Mahallesindeki Mezarlık Caddesi, Bahçelievler Mahallesindeki Spor Kompleksi ve İnşaatı devam eden Polis evinde incelemelerde bulundular.

Midyat İlçe Emniyet Müdürü Mevlüt Tüylü’den, polis evi inşatı hakkında bilgi aldılar.

Seyitler mahallesinde tamamlanan 612 sokağa geçen Vali Demirtaş, Bağlar Mahallesi, Yılmaz Güney Caddesi, Nazım Hikmet Caddesin deki cadde ve sokaklarda incelemelerini sürdürdü.

Burada incelemelerini sürdüren Vali Demirtaş, Midyat Muhtarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Bahçelievler mahalle muhtarı Mehmet Nas, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Abdurrahim Aktaş ve Yeşilöz Mahallesi Muhtarı Cazım Aydoğdu’nun talep ve sorunlarını dinledi. Muhtarlar, yapılan çalımlardan dolayı tüm yetkililere teşekkür ettiler.

İncelemelerinde ilçenin sorunlarının bir an önce çözülmesi için ilgili kurumlara talimat veren Vali Demirtaş, vatandaşın her zaman yanında olduklarını söyledi.

Belediye Başkanı Veysi Şahin, ilçede kırsal ve merkezde yapılan yolların asfaltlanmasındaki katkılarından dolayı Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş’a, Mardin Milletvekili Şeyhmus Dinçel’e Midyat halkı adına teşekkür etti.

Buradaki incelemelerin ardından Yeni Mahalleye geçen Vali Demirtaş yapımı devam eden Kültür Merkezi Kompleksi bölgesinde İncelemelerde bulundu. Yüklenici firma yetkililerinden inşaat hakkında bilgi aldılar.  

Vali Demirtaş ve beraberindeki heyet, bu ziyaret sonrası bölgedeki incelemelerini tamamlayarak ilçeden ayrıldı.

Selahattin Erol