Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Türkiye ve bütün dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayarak, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Birinci Meclis'in tüm kurucu üyelerini minnet ve şükranla andıklarını bildirdi.

23 Nisan 1920'de millet iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi'nin açıldığını ve halkın egemenliğini ilan ettiğini anımsatan Başkan Şahin, şunları kaydetti:

"Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 103. yıldönümü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı millet olarak büyük bir gururla kutluyoruz. Milletimizin bir arada ve bütünlük içinde verdiği var olma mücadelesi, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 103 yıl önce simgeleşerek Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşu ile taçlanmıştır. Bugünün küçüğü yarının büyüğü olacak çocuklarımız geleceğimizin mimarı olacaktır. Daha yaşanılabilir bir dünya için, umudun ve sevginin daha çok artması için çocuklarımıza inancım tamdır.

Bu duygu ve düşünceyle Milletimizin ve yarınlarımız olan ülkemizin ve bütün dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimizle kutlar demokrasi ruhunun aydınlattığı yolda, barış, kardeşlik ve huzur içinde yaşanan bir dünya bırakma temennisiyle bütün çocukların, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, sevgiyle gözlerinden öpüyorum”.