Denetimli Serbestlik İlçe Müdürlüğü salonunda Koruma Kurulu Başkanı ve Midyat Cumhuriyet Başsavcısı Ziya Burak Gürgah Başkanlığında yapıldı. Koruma Kurulu gündeminde Türkiye'yi yasa boğan 6 Şubat depremleri yer aldı.  

  • Koruma Kurulu 2023 Mart Ayı Toplantı Gündeminde önemli konular yer aldı.

Koruma kurulu toplantısında, İlçemizde kalan depremzede ailelerin, çocukların ihtiyaçları tespit edilerek Koruma Kurulu olarak yapılacak çalışmalar görüşüldü.

Önemli gündem maderinden bazıları ise Yaklaşan Ramazan Ayı ve Ramazan Bayramı dolayısıyla yükümlü ve ailelerine yönelik planlanan çalışmalar yer alırken, Bağımlılıkla Mücadele Birimi tarafından yapılan ve yapılacak çalışmalar görüşüldü.

Gündemin önemli maddeleri arasında yine,  21 Mart Orman Haftası nedeniyle deprem şehitleri için Fidan Dikimi, Denetimli Serbestlik Tedbiri Altındaki Yükümlülere yönelik sosyal kültürel faaliyetler, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı ile 18-24 Mayıs Müzeler Haftası kapsamında Planlanan çalışmalar konuları değerlendirildi.

Düzenlenen toplantıya, Cumhuriyet Başsavcısı Ziya Burak Gürgah’ın yansıra, Belediye Başkan yardımcısı Abdurrahim Çelik, Midyat Açık ve Kapalı Cezaevi Müdürü Nayim Okan, Denetimli Serbestlik Müdürü Habil Kanoğlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ahmet Kurnaz, İlçe Gençlik Spor Müdürü Hüseyin Tunç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülkadir Altay, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Sertaç Çelebi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ahmet Kurnaz, Ziraat Bankası Müdürü Mahmut Yorulmaz, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Selim Yıldız, Türkiye Kızılay Midyat Şube Başkanı Murat Aykat, Mardin Barosu Midyat Temsilcisi Avukat Beşir Romioğlu, Orman İşletme Şefi Veysi İş ile kurul üyeleri katıldı.

Haber &Fotoğraf Selahattin Erol