İçişleri Bakanlığı tarafınca hayata geçirilen projede, Midyat’ta yaşayan ailelerin, çocuklarını uyuşturucudan uzak tutmak ve anne duyarlılığından faydalanmak amacıyla eğitim programı düzenlendi.

Midyat Belediyesi ile Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği personelince, annelerle sağlanacak işbirliğinin çok önemli olduğunu belirtilen programında anneler büyük ilgi gösterdi.

Midyat Belediyesi Zekiye Midyat Aile ve Kadın Merkezi (MİKAM)’da düzenlenen programda Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği personelince uyuşturucu kullanımında erken tespit ve müdahalenin önemini vurgulandı. Ayrıca, UYUMA uygulaması hakkında bilgiler verdi.

Programda polislerden aldığı bilgileri olumlu bulduğunu çocuklarının korunması için bilinçlendiğini anlatan anne Tuğba Demir, “Polisler çocuklarımızın, odaların daha neler bulunduğunu nelere dikkat etmemiz gerektiğini anlattılar. Uyuşturucu kullanan çocukların, eşyaların arasında bulunan şeyleri polise bildirilmesi gerektiğini anlatılar. Benim iki çocuğum var, ama ileriki yaşlarda çok dikkatli etmem gerektiğini öğrendim. Odalarında bulunan bazı eşyalara dikkat etmek gerektiğini, konuşmalarına sosyal medyada paylaştıkları şeylere dikkat etmek gerektiğini öğrendim. Bütün anne ve babaların çok dikkatli olması gerekiyor. Zaman çok kötü ne yazık ki çok uyuşturucu bağımlısı çocuklar var. Çocuklarımıza daha çok dikkat etmemiz gerekiyor. Üstlerinde daha fazla durmamız gerekiyor, şüpheli durumlarda uzman kişilere danışmanız” dedi.

Saide Ağırman ise, “uyuşturucu çocuklarımız için çok tehlikeli. Çocuklarımıza dikkat etmemiz gerektiğini öğrendik. Çantalarında, okulda herhangi bir odalarında bunları görürseniz, işte bunlara dikkat etmemiz gerekir. Cebinde, odasında, olabilir. Arkadaş çevresinden ondan sonra uyuşturucunun çok zararlı olduğunu öğrendik. Çocuklarımız için çok dikkatli olmamız gerektiğini öğrendik. Bizleri bilgilendirdiler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Projenin çocuklar ve veliler için yararlı olduğunu söyleyen Günay İşcan ise, “Emniyet güçleri tarafından gelenler ekipleri bizi bilgilendirdiler. Çok memnun kaldık ve çıkınca bütün annelerimizden genel olarak duyduğum şey bu oldu. Ben bilmiyordum mesela onların kendi aralarında kullandığı bazı terimler varmış. Bunları biz çok yabancıyız hiç duymadığımız bir ortamda. Çünkü biz hayata düz bakıp düz yaşayan annelerin ebeveynleriz. Bunun farkındalığını yaşadım. Bize derin anlamda dokundular. Mesela benim 2 tane küçük çocuğum var ama yarın öbür gün bu benim başıma gelmeyeceği anlamına gelmiyor. Ben bugün bunun farkındalığını yaşadı mı hissettirdi bana. Bu bağlamda hem merkezimiz hem de emniyet güçlerine çok teşekkür ediyorum. Bunun devamlılığı olması gerektiğine de inanıyorum. Çünkü gerçekten toplumda bir genci, bir çocuğu kaybetmek çok kolaydır. Bizim bunları bilip bilinçlendirip daha agresif olmayan sakin birere anne baba olarak çocuğunuza yaklaşmamız gerektiğini düşünüyorum. Gençlerimizi topluma kazandırmak adı altında, bu tarz programların bu tarz etkinliklerin ve bilgilendirici konferansların daha çok olması gerektiğini de düşünüyorum. Teşekkür ederim” diye konuştu.