Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın Türkiye geneli birçok merkezde düzenlediği "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinlikleri devam ediyor.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Midyat Koordinatörlüğü tarafından Midyat'ta pazar günü saat 13.30'da Midyat Otogar yanı miting alanında düzenlenecek "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliğine, erkek, kadın, genç, yaşlı, çocuk tüm Midyat halkı etkinliğe davet edildi.

Yapılacak etkinlik ile ilgili açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı Midyat Koordinatörlüğü dönem sözcüsü Nureddin Ayyıldız, Midyat ve çevre il ve ilçe sakinlerinin etkinliğe katılımlarını beklediklerini söyledi.

Ayyıldız, "Her sene Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen ve Midyat ve çevre ilçe ve köylerden de binlerce Peygamber sevdalısının katıldığı Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama Etkinliklerinin bir yenisini bu pazar günü düzenleyeceğiz. Haftalar önceden hazırlıklarımızı yaptık. Etkinlikten önce 40 hadis 40 ders adlı kitabı ücretsiz dağıtacağız. Etkinliğe, el ilanı, afiş, bilboardlar, brandalar ve anons araçlarıyla davet edeceğiz. Etkinliğin bu sene de çok coşkulu geçeceğine inanıyoruz." dedi.

"O'nun ahlak ve adalet yönünü bilmeye her zamankinden daha çok ihtiyacımız var"

Etkinliğin bu seneki temasının, "Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed" olacağını ifade eden Ayyıldız, "Hatiplerimiz Kürtçe, Türkçe ve Arapça Peygamber Efendimizin ahlak ve adalet yönünü işleyecekler. Etkinliğimize katılan kardeş ve bacılarımız Efendimizin bu yönünü tanıma imkânına kavuşacaklar. Bugün Peygamberimizi tanımaya, özellikle O'nun ahlak ve adalet yönünü bilmeye her zamankinden daha çok ihtiyacımız var." şeklinde konuştu.

Etkinliğin program akışı hakkında bilgi veren Ayyıldız, son olarak şunları söyledi:

"Tüm Midyat halkını düzenleyeceğimiz etkinliğe davet ediyoruz. Hep birlikte Birbirinden güzel sesli mevlithanların okuyacağı mevlidi şerif ile halkımızın manevi bir iklimin atmosferini soluyacağı etkinliğimizde sanatçılarımız ilahiler, ezgiler okuyacak, Peygamber sevdalısı halkımızı tekbir ve salâvatlarla coşturacaklar inşallah. Bu etkinliğe katılım sağlayacak olan Peygamber Sevdalısı Midyat halkına, STK'lara, üye ve gönüllülerimize Peygamber Sevdalıları Vakfı ve AZİM-DER adına şimdiden teşekkür ederiz."