Mardin’in Midyat İlçe Seçim Kurulunca, 76 bin 380 seçmenin oy kullanacağı ilçede 256 sandığı görev alacak sandık başkanı ve memurlara eğitim verildi.

Midyat İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Ceyda Bozdağ tarafından verilen eğitimde katılımcılara seçimde kullanılacak malzemeler, dikkat edilecek hususlar, sandık kurulu üyelerin görevleri, ittifak oylarında dikkat edilecek konular anlatıldı.

Bozdağ, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimle ilgili sandık kurulu ve üyelerinin bilgilendirme toplantısı yaptıklarını belirtti.

Midyat İlçesi Seçim Kurulu Başkanı Hakim Ceyda Bozdağ tarafından verilen eğitimde katılımcılara seçimde kullanılacak malzemeler, dikkat edilecek hususlar, sandık kurulu üyelerin görevleri, ittifak oylarında dikkat edilecek konular anlatıldı.

Midyat İlçesi Seçim Kurulu Başkanı Hakim Ceyda Bozdağ, Midyat İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı olarak bugün, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilleri ile ilgili sandık kurulu ve üyelerinin bilgilendirme toplantısı yaptıklarını söyledi.

İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Bozdağ,  yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “toplantımıza katılım çok yoğu ilgili. Buda bizi çok memnun etmekte. İlimizde 76 Bin 380 seçmen bulunmakta olum toplamda 256 adet sandığımızın yanı sıra bir adet seyyar sandığımız bir adette Cezaevi sandığımız bulunmaktadır. Demokrasimizin tecelli ettiği bugünde tüm seçmelerimizin kolaylıkla kullanabilmeleri için bizler Yüksek seçim Kurulunun bize vermiş olduğu hak ve yükümlülükler kapsamında tüm bilgilendirmeleri yapmaktayız. Ülkemiz ve millerimiz için en hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.

Sadık görevlisi Hamdullah Çelebi ise, toplantıda, seçim esnasında sandıkta yapılması gerekenler ve görevler ile sandık güvenliği için bilgilendirme yapıldığını aktardı.

Sandık görevlisi Abdullah bey ise, “Burada sandık başkanları ve memurları seçimde çalışanlar için bize bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantı detaylı bir şekilde görsellerle videolarla zenginleştirerek buradaki katılımcılara aktarıldı.” dedi.

Selahattin Erol / Midyat