Midyat’ta Jandarma Trafik ekipleri, drone ile gökyüzünden trafik denetimi yaptı.

Midyat ilçesinde araç trafiğinin yoğun olduğu noktalarda ve şehrin giriş ve çıkışlarında havadan görüntü sağlayan drone kullanarak denetim gerçekleştirdi.

Midyat- Mardin karayolununda ekiplerin, trafik ihlallerini önlemek amacıyla drone ile yaptığı denetimlerde trafik kurallarına uymadığı belirlenen, kural ihlali yapan sürücüler havadan tek tek tespit edilerek uygulama noktasındaki ekiplere bildirildi. Termal görüntü alma özelliğinin yanısıra olumsuz hava şartlarına da uyum sağlayan drone ile gerçekleştirilen kontrollerde emniyet kemeri takmayan, seyir halindeyken cep telefonu ile konuşan ve kırmızı ışık ihlali yapan sürücüler belirlendi ve uygulama noktasında durduruldu. Uygulama noktalarında drone ile hatalı görülen sürücüler hakkında işlem yapıldı. 


Yapılan uygulama karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen araç sürücüleri memnuniyetlerini dile getirdi.
Nuri Parlak isimli sürücü, drone ile trafik denetimlerinin çok iyi olduğunu belirterek, “drone ile denetimlerin haftada en az bir iki kez yapılması lazım. Jandarma trafik ekiplerine ve devletimize çok teşekkür ederim.” dedi. 


Ekrem Demirtaş isimli başka bir sürücü ise, trafiğin sürekli denetim altında olması çok güzel olduğunu belirterek, “bazı şoförlerin kendisinden başkasını düşünmüyor. Hatalı sollama, makas drift atma olayları sürekli karşımızda çıkıyor. Tarfiktya bazı şoförlerden dolayı zor anlar yaşayabiliyoruz. Böyle denetimlerin olması bizim için daha sağlıklı ve daha iyi olacağını düşünüyorum. Özellikle drone uygulaması olması bazı şoförlerin daha da dikkati davranmasına sebep olacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

Jandarma Dron ile Trafik Denetimlerine Başladı:
Günün belli saatlerinde Midyat’ta kazaların yoğun olarak yaşandığı noktalarda dron uygulamalarına başlandığını bildiren, Jandarma Trafik Yetkilileri; Uygulamalarda öncelikle Trafik güvenliği ile ilgili bilgilendirme yapıldığını ayrıca Dron ile tespit ettikleri sürücülere özellikle "makas atma, hatalı sollama, emniyet kemeri kullanmama ve araç sürerken telefonla konuşma " hususlarında cezai işlem uyguladıklarını belirttiler.

Trafik ekipleri tarafından drone ile denetimlerin devam edeceği bildirildi.

Selahattin Erol / Midyat Gündem

Nuri Parlak isimli sürücü, drone ile trafik denetimlerinin çok iyi olduğunu söyledi.

Ekrem Demirtaş isimli başka bir sürücü ise, trafiğin sürekli denetim altında olması çok güzel...