Midyat Belediyesi’nin, Ramazan ayının manevi iklimini yaşatabilmek amacıyla düzenlediği geleneksel Ramazan etkinlikleri devam ediyor.

Ramazan Ay’ının başlamasıyla Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nun konferans vermesiyle yapılmıştı.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün düzenlediği etkinlikler çerçevesinde “Midyat’ta Ramazan Bir Başka Güzel” Grup Tillo’nun seslendirdiği ve Recep Arslan’ın da sevilen eserlerini Midyatlılar için seslendirdiler.

Midyat Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlik, Muhammed Kayan’ın sunuculuğunu yaptığı program, Yusuf Yavuz’un Kur’an-ı Kerim okumasıyla başladı. Ardından, Recep Arslan ilahi dinletisi ile devam etti. Çocuklar için oyun ve illüzyon gösterileri yapıldı.

Midyat Belediye Başkan vekilli Hasan Özmen, her sene olduğu gibi bu senede Ramazan Ayını çeşitli etkinliklerle kutladıklarını, katılımlarından dolayı herkesin Ramazan Ay’ının kutladığını söyledi.

Daha sonra alkışlar eşliğinde sahne alan Mustafa Kadaş, Veysi Atadan ve Celal İnan’dan oluşan Grup Tillo, iki saat süren konserde dillerden düşmeyen parçalarını hayranları için seslendirdi.

Gurup Tillo konserde binlerce vatandaş, manevi havanın etkisiyle farklı bir gece yaşadı. Kendilerine has ezgileri ve ilahileriyle tanınan Grup Tillo'yu kalabalık bir izleyici topluluğu takip etti. Salonu dolduran yüzlerce kişi Grup Tillo’nun okuduğu ilahilere zaman zaman eşlik etti. Türkçe, Arapça, Kürdçe ve Zazaca olmak üzere dört dilde söylemiş oldukları birbirinden güzel ilahi ve ezgileriyle sahne alan Grup Tillo, dinleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Program sonunda Midyat Belediye Başkan vekili Hasan Özmen, Midyat Ağırceza Mahkemesi Ve Adalet Komisyonu Başkanı Ali İhsan Tabak, Grup Tillo üyelerine günün anısına plaket takdim ederek çiçek verdi.

Programa, İlçe Emniyet Müdürü Orhan Koç, Midyat Meslek Yüksekokulu Müdürü Abdurrahim Kaplan, AK Parti İlçe Başkanı Atilla Yarış, MHP İlçe Başkanı Fırat Özel, Belediye Başkan yardımcıları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Selahattin Erol