Midyat’ta toplu ulaşım araçları yenilendi

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım sisteminde başlattığı revizyon devam ediyor.

Ulaşımda yapılan çalışmalardan birisi de şehir içi otobüslerin yenilenmesi olarak dikkat çekiyor. Bu kapsamda ilk olarak Nusaybin’de şehir içi otobüslerin değişiminin sağlanmasının akabinde Kızıltepe, Derik ilçelerinde değişim ile devam etti. Son olarak Midyat ilçesinde, şehir içerisinde hizmet eden araçlar yenilendi.

Midyat ilçe otogarında düzenlenen törene, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman’ın yanı sıra protokol üyeleri otobüs sahipleri ve vatandaşlar katıldı.

-Terörle mücadele kararlılıkla devam ediyor

Vali Yaman, törende yaptığı konuşmada, “Batman’da 7 askerimiz şehit oldu. Terörle mücadele ülkemiz için vazgeçilmez ve kararlılıkla devam eden bir olgudur. Son 1.5 ayda Mardin’de önemli operasyonlar yapıldı. Son 15 günde sözde bölge sorumlularını ekipleriyle birlikte etkisiz hale getirdik.” dedi.

 Sayın Cumhurbaşkanının verdiği görevle Mardin’e hizmet ettiklerini aktaran Yaman, “Hükümetimiz bizden önceki yerel yönetimin teröre verdiği destek nedeniyle bizleri görevlendirdi. Bizler Cumhurbaşkanımız önderliğinde Mardinimiz için hizmet ediyoruz. İlçelerimiz ve il merkezimiz adeta şantiye oldu. İlimize 1.4 katrilyon yatırım yapıldı. Bunun 150 milyon lirası Midyat’a yapıldı. Yollardan parklara, taziye evlerinden gençlik merkezlerine kadar birçok çalışma yaptık.” diye konuştu.

Midyat’ta 650 aracı yenilediklerine değinen Yaman, “ İlimizde şehir içi trafik problemi de büyüktü. Biz bu konuda elimizi taşı altına koyduk ve 650 aracın yenilemesi için harekete geçtik ve şu an 650 araç yenilendi. MARTUS bu bağlamda önemidir. Yenilenen araçlarımız akıllı kartlı ve engelli yaşlılarımız için uygundur. Sizin isteğiniz ile hat sayımızı da arttırdık. Yolcularımız, gelen misafirlerimiz ve şoför esnafımız rahat edecek.” diye belirtti.

Tüm hizmetlerin Mardinliler için yapıldığına dikkat çeken Yaman, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Bu ülkenin artık terör için harcanan para yok. Ülkemizde ve şehrimizde tüm hizmetler siz değerli hemşehlerimiz için. Mardin tüm ilçeleri ile birlikte gelişiyor ve gelişmeye devam edecek. Bu vesileye Sayın Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza, eski ve yeni milletvekillerimize teşekkür ediyoruz. Biz büyükşehir belediyesi olarak Midyat’a destek vermeye devam edeceğiz.”

Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin, Midyat Belediye Başkanı Şeymus Nasıroğlu, Midyat’a yapılan hizmetlerden dolayı Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman’a teşekkür ettiler.

Edilen duaların ardından Yaman, araç sahiplerine anahtarları teslim etti.

Midyat toplu taşıma hat ve güzergahları.