Mardin’in Midyat ilçesinde Denetimli Serbestlik İlçe Müdürlüğü ve Midyat Halk Eğitim Merkezi ile Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen Yükümlülere Arıcılık Eğitimi'ni tamamlayanlara sertifikaları verildi.

Denetimli Serbestlik Kapsamında bulunan yükümlülere yönelik düzenlenen Arıcılık projesi kapsamında açılan 72 saat süren kursun sonucunda başarılı olan 8 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde yapılan törende Midyat Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz: "Koruma kurulu başkanlığı olaraktan, hükümlülerimize birçok konuda hizmetlerde bulunduklarını söyledi.

Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz: “Bu kapsamda 8 hükümlümüz arıcılık kursunu tamamladılar. İnşallah bu meslek edindirme kursları babında birçok hizmetlerimiz olacak. Biz bu açıdan hükümlülerin bir meslek sahibi olmalarından çok büyük mutluluk duyuyoruz. İnşallah bundan sora hayatlarını daha güzel ve daha başarılı bir şekilde devam ederler.” Dedi.

Sertifika dağıtım törenine katılan Mardin Arı Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Ferhat Bilge tarafından kursiyerlere maske, körük gibi arıcılık malzemeleri hediye edildi.

Konuşmaların ardından, eğitime katılan 8 kişiye sertifikaları verildi.

Törene, Midyat Belediye Başkan Yardımcı Mehmet Tevfik Baysal, Midyat Denetimli Serbestlik ilçe Müdürü Serdar Erdoğan, Midyat İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik, Midyat Kapalı Ceza İnfaz Kurum Müdürü Mikayil Mahmat, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahir Mahir Coşkun, İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Melih Tekdağ, Midyat Baro Temsilcisi Avukat Mehmet Sait Baş, Midyat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Allattin Bilgiç, Midyat Ziraat Odası Başkanı Abdulhalim Gümüş, Midyat Esnaf Ve Sanatkârlar Odası Başkanı Rıfat Direkçi, Türk Kızılay Derneği Midyat Şube Başkanı Murat Aykat, Ziraat Bankası Müdürü Hayrullah Gürbüz, İş Bankası Midyat Şubesi Müdürü Ali Sezer, Denetimli Serbestlik Memuru Veysi Gültekin ve Psikolog Mehmet Sait Ağırman ve Mardin Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ferhat Bilge katıldı.

Selahattin Erol / Midyat Gündem