MARDİN – Mardin’in Midyat ilçesinde Türkiye İş Bankası'nın desteğiyle ilçe genelinde 10 okula okulda, Satranç Sınıfları açıldı. Açılan sınıflarda satranç takımı, panosu ve kaynak kitapları hediye edildi.

Proje kapsamında İş Bankası Midyat Şubesi tarafından Yayvantepe İlkokulu ve orta Okulu’na 10 adet satranç takımı, 10 adet satranca başlıyorum el kitabı, 1 adette mıknatıslı duvar satranç takımı hediye edildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, satranç dağıtımı sırasında Satranç zekâ geliştirici oyunlardan bir tanesi olduğunu söyledi.

Altay şöyle konuştu: “çocuklarımızın zihin gelişimi için çok faydalı. İlçemizde faaliyetini sürdüren İş Bankası tarafından 10 okulumuza satranç takımı hediye edildi. Biz bu yardımlardan dolayı iş bankası müdürümüze çok teşekkür ederiz. Çocuklarımız için faydalı olmasını temenni ediyoruz. Gelen talepler doğrultusunda diğer okullarımıza da satranç takımları hediye edilecek. İnşallah çocuklarımızın zihin gelişiminde, faydalı olacaktır. Çocukların bilgisayar oyunları yerine bu tür oyunlarla kendilerini geliştirmelerini tavsiye ediyoruz.” Dedi.

Okul Müdürü Mehmet Ali Acar ise, “Çocukların satranç eğitimi destek olması için gelen talep doğrultusunda satranç takımı hediye edildi. Çok teşekkür ederim. Okulumuz de devam eden satranç egzersizleri var. Çocuklarımızda satranç öğretmek için satranç köşeleri oluşturduk. Yeni gelen malzemelerimiz oldu çocuklar çok ilgili. İnşallah güzel başarılar elde ederiz.” Dedi.

İş Bankası Midyat Şubesi Müdürü Ali Sezer, Türkiye İş Bankası Genel Müdürlüğü’nün Türkiye Satranç Federasyonu ile ortaklaşa yürüttüğü sosyal proje kapsamında genel müdürlük tarafından belirlenen İlköğretim ve Orta Okulu’na satranç yardımında bulunduklarını belirtti.

Ahmet Dursun adlı öğrenci ise, “ okulumuz için gelen satrançlar bizim için çok iyi oldu. Satranç insan zekâsını artırır. Güzle bir oyun, herkese tavsiye ederim. Okula katkılarından dolayı çok teşekkür ederiz.”

Recep Sağlam’da, “Satrançta okulumuz için iyi bir gelişme olacak. Zihin gelişimimde çok etkili bir oyun. Okulumuzda boş vakitlerimizde bunlarla oynamaya gayret edeceğiz. Yardımcı kitap gönderdikleri için ayrıca çok teşekkür ederiz ve bize yardımcı olacaklar.”

Midyat Gündem / Selahattin Erol