Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Ramazan ayı vesilesiyle Midyat ilçesinde düzenlenen iftar programında vatandaşlarla bir araya geldi.

Midyat programı kapsamında Vali Demirtaş ilk olarak “Süt Sağım Makinesi ile Temiz ve Hijyenik Süt Üretimi Projesi” çerçevesinde çiftçilere süt sağım makinesi dağıtımı törenine katılarak 174 üreticiye dağıtımı gerçekleştirip hayırlı olmasını diledi. 

Vali Demirtaş, daha sonra Büyükşehir Belediyesinin himayelerinde düzenlenen iftar programında vatandaşlarla bir araya geldi.

İlçedeki bir otelde gerçekleştirilen programda iftar öncesi vatandaşlarla bir süre sohbet eden Vali Demirtaş, rahmet ve mağfiret ayı Ramazan’ı tebrik ederek bereket getirmesi temennisinde bulundu.

Vali Demirtaş’ın yanı sıra Midyat Kaymakamı Ahmet Solmaz, Belediye Başkanı Veysi Şahin, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, STK ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı iftar programı, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda konuşan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Kahramanmaraş merkezli depremler ve Şanlıurfa ile Adıyaman’da yaşanan sel felaketlerinin tüm milleti acıya boğduğunu belirterek ramazan ayının buruk bir şekilde karşılandığını söyledi.

Depremlerde ve sel felaketlerinde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileyen Vali Demirtaş, “Devletimiz ve milletimiz el ele verdi. İlk saatlerden itibaren çok ciddi yardımlar geldi. Arama kurtarma çalışmaları yapıldı. Bu devletimizin ne kadar güçlü ve büyük bir devlet, vatandaşlarımızın ne kadar hayırsever olduğunu gösteriyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde bir taraftan çadır kentler bir taraftan konteyner kentler kuruldu. Aynı zamanda kalıcı konutların temelleri de atılmaya başlandı. Nurdağı’nın köylerinde kalıcı konutlar Allah nasip ederse bayramda teslim edilecek. Bu da devletimizin ne kadar güçlü olduğunu, işimizi ne kadar ciddiye aldığımızın en önemli göstergesidir. İnanıyorum depremzede kardeşlerimiz en yakın zamanda kalıcı konutlarına kavuşacaktır.”

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin’de yaptığı konuşmasında Vali Demirtaş’a ilçeye yapmış olduğu hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.