Nusaybin alt yapı çalışmaları

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Nusaybin ilçesinde içme suyu ve kanalizasyon alt yapı çalışmalarını sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ’ye destek vererek yeniden ayağa kaldırılan ilçenin alt yapısı için 90 milyon lira alt yapı yatırımı gerçekleştirdi.

Nusaybin’in 15 mahallesinde 250 kilometre içme suyu çalışması bitirilerek yaklaşık 11 bin aboneye yeni içme suyu hattı çekildi. 45 kilometre kanalizasyon boruları döşendi. Bunun yanında imara açılan yeni yerleşim yerlerinde hızla alt yapı çalışmaları devam ediyor.

Vali Ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, “Nusaybin’de 90 milyon lira civarında alt yapı çalışmamız oldu” dedi.

Terörden zarar gören yapıları kısa sürede ayağa kaldırdıklarını kaydeden Yaman, “2016 yılında terör örgütünü orada oluşturduğu menfi ortam ve çukurlarla gelen terörist faaliyetleri devletimiz ve hükümetimizin kararlılığıyla bitirmiş olduk. Bunun yanında çok sayıda yapı hasar gördü. Yaklaşık 6 bin civarında hasarlı yapıyı çok kısa süre içerisinde tekrar ayağa kaldırarak bitirdik. Bu yapıların içerisinde okul, cami, işyeri ve vatandaşların ortak kullanacak alanlar var” diye belirtti.

-90 milyon lira alt yapı yatırımı

İlçeye yapılan yatırımlara değinen Yaman, “Mardin Büyükşehir Belediyesi olarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ’ye alt yapı bakımında destek verdik. Nusaybin de 90 milyon lira civarında alt yapı çalışmamız oldu. Bunun yanında taziye evleri, bulvarlar, çocuk oyun alanları ve sosyal donatı alanları oluşturuyoruz” diye konuştu.

-Nusaybin’in huzurunu kimse bozamayacak

“Nusaybin’in huzurunu kimse bozamayacak” diyen Yaman, şunları söyledi: “Hem hükümet, hem devlet hem de yerelde biz yöneticiler olarak kararlıyız. Huzurun devam olarak da büyükşehir belediyesi, valilik, kurumlar ve ilçe belediyeler olarak da farklı etkinlikler yapıyoruz. Kültürel ve sportif faaliyetler yapıyoruz. Gençlere, kadınlara ve öğrencilere farklı faaliyetler oluşturuyoruz. Bundan sonra da bu huzur devam edecek inşallah”