Kamuoyunda "kâğıt toplayıcıları" olarak bilinen ve herhangi bir işletmeye bağlı olmaksızın atık toplayıcılığı yapan vatandaşlarla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yayımlanan "Atık Toplayıcıları" Genelgesi yayımladı. Genelge kapsamında Nusaybin Belediye Başkanlığı Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne başvuru yapan 16 Bağımsız Atık Toplayıcısına kimlik kartı ve yelekleri verildi.

Nusaybin Belediyesi Toplantı Salonunda yapılan programın açılış konuşmasını yapan Nusaybin Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Şehmus Biltekin, Nusaybin Belediyesi olarak Sıfır Atık ve Geri Dönüşümde yaptıkları projeler ve çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı da, geri dönüşümün atık toplayıcıları için ekmek kapısı, ülkemiz için de milli servet olduğunu söyledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının bu konuda yeni düzenlemeler yaptığını hatırlatan Kayabaşı, "Plastik, kâğıt ve metal gibi değerlendirilebilir atıkların toplanmasına çekidüzen getiren ve herhangi bir işletmeye bağlı olmaksızın atık toplayıcılığı yapan vatandaşlarımızla ilgili bir dizi tedbir ve kararlar alındı. Yayımlanan genelge kapsamında "sıfır atık bilgi sistemi" ile tüm bağımsız atık toplayıcıları kayıt altına alınarak yetkilendiriyor ve çalışma sistemleri düzenleniyor. Nusaybin Belediyesi olarak Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm konusunda çok sayıda önemli projeler üreterek hayata geçiriyoruz. "Atık Toplayıcıları" Genelgesi kapsamında bugün 16 Bağımsız Atık Toplayıcısına Kimlik Kartları ve Yeleklerini takdim ediyoruz. İnşallah hayırlara vesile olur" dedi.

Programın sonundan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, Bağımsız Atık Toplayıcılarına Kimlik kartı ve Yelek takdim etti.