Törene, Vali Mahmut Demirtaş’ın yanı sıra Ömerli Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak,  AK Parti İl Başkanı Faruk Kılıç, Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Murat Süzen, Belediye Başkanı Hüsamettin Altındağ, Akmercan Doğalgaz Bölge Müdürü Abdurrahman Tuncer ve vatandaşlar katıldı.


Programda açılış konuşmasını yapan Ömerli Belediye Başkanı Hüsamettin Altındağ, yapılan yatırımlardan dolayı Vali Demirtaş’a teşekkürlerini iletti.
Dargeçit ilçesinden sonra Ömerli İlçesinin de doğalgaza kavuştuğunu belirten Vali Demirtaş, ‘’ Bugün hakikaten hayırlı bir yatırıma şahitlik ediyoruz. Dün Dargeçit ilçemizde doğalgaz meşale yakın törenini gerçekleştirmiştik, Bugün de Allah nasip ederse Ömerli'de gerçekleştireceğiz. Bunlar Ömerli açısından da Mardin açısından da gerçekten önemli yatırımlar’’ dedi.


Her ilçede vatandaşların hakkettiği şekilde hizmet ürettiklerini vurgulayan Vali Demirtaş, konuşmasını şu şekilde sürdürdü; "Biz hakikaten Ömerli'ye Dargeçit'e ve diğer bütün ilçelerimize hizmet etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Büyükşehir Belediyemizin Ömerli ilçesinde çok büyük altyapı yatırımları var. Şimdiden bütün yatırımlarımızın hayırlı olmasını diliyorum. Allah nasip ederse bu altyapı yatırımlarının büyük bir kısmı en geç 2022 yılının 6. ayına doğru hizmete girecek. Ömerli’nin refahı ve huzuru artacak. Bu yatırımların yapılmasında en büyük emek Sayın Cumhurbaşkanımıza ait. Tüm Ömerli halkı adına Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Doğalgazın Ömerli halkına çok büyük faydası dokunacaktır. Hem daha ucuz, daha konforlu ve çevreci bir yakıt kullanmış olacaksınız. En geç bir-iki ay içerisinde bu yakıtı evlerimizde, iş yerlerimizde kullanıyor olacağız. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum’’
Yapılan konuşmaların ardından, doğalgaz açılışını temsil eden meşale yakıldı.