TBMM (AA) - CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, Gaziantep'te kontrolsüz kira artışları ile ev satış fiyatlarına düzenleme getirilmesi gerektiğini belirtti.

Kaplan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 25 Kasım'ın Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olduğunu anımsatarak, kadına şiddetin insan hakları ihlali olduğunu söyledi.

Gaziantep'in sorunlarını dile getiren Kaplan, "marka şehir" diye anılan ve 1 milyar dolar ihracatı olan kentte gelir adaletsizliği ve yoksulluğun "diz boyu" olduğunu öne sürdü.

Son yıllarda çok fazla göç alan Gaziantep'in nüfusunun 2,5 milyona dayandığını, kentteki kiraların Türkiye'deki birçok ilden daha yüksek olmasının vatandaşlara mağduriyet yaşattığını dile getiren Kaplan, şunları kaydetti:

"Bugün asgari ücretle ya da asgari ücretin altında yaşamını devam ettiren vatandaşlarımız için Gaziantep'te bir lokantada yemek yemek lüks hale gelmiştir. Keza aynı şekilde öğrencimiz, memurumuz, işçimiz, emeklimiz, Gaziantep'imizin meşhur olan hiçbir ürününe ulaşamamaktadır. Gaziantep'te kontrolsüz kira artışları ile ev satış fiyatlarına bir düzenleme getirilmesi gerekiyor. Bu konuda hükumet ve belediyeler acil bir çözüm üretmeli, fırsatçılara izin vermemelidir."

Kaplan, Gaziantep'te ekonomik krizin işsizliği, geçim sıkıntısını, boşanma ve iflasları da beraberinde getirdiğini de ileri sürdü.