Mardin’de 31 yaşında bir bayan hastanın Mardin Devlet Hastanesi Kadın Doğum Polikliniğine  başvurması üzerine, Kadın Doğum Uzmanlarımız tarafından hastaya Kornual Gebelik teşhisi konuldu. Kadın Doğum Uzmanları tarafından zamanında konulan teşhis ve erken müdahale ile hasta geçirdiği ameliyattan sonra sağlığına kısa sürede ulaşmanın mutluluğunu yaşamış ve olası ağır bir komplikasyondan son anda kurtuldu.

- Kornual ektopik gebelik nadir bir durumdur.
Ektopik gebeliğin (dış gebelik) sık karşılaşılmayan bir tipi olan kornual gebelik, tüm ektopik gebelik olgularının %2-4’ünü oluşturmaktadır. Morbidite ve mortalitesi direkt olarak tanıdan önce geçen sürenin uzunluğu ile ilişkilidir. Hastayı kötü sonuçtan korumada erken tanı ve etkili tedavi esastır.


Mardin’de  ilk kez Laparaskopik Kornual Gebelik Rezeksiyonu, Op. Dr. Mehmet Emin Ayağ  ve Op. Dr. Hamdullah Pekkolay tarafından Mardin Devlet Hastanesinde gerçekleştirildi.

Ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştiren doktorlarımızın yaptıkları ortak açıklamada:” Kornual Gebelik 30.000/1 hastada görülen bir Dış Gebelik çeşididir. Bu hastalıkta dış gebelik ürünü rahim duvarı ile tüp arasına ulaşmakta olup çok şiddetli kanama yapması nedeniyle rahim alınmasına hatta anne ölümüne bile neden olabilmektedir. Bizler bu ameliyatı Laparoskopik(kapalı) bir şekilde gerçekleştirerek hastanın rahmini almaya ve kan takmaya gerek duymadan başarılı bir şekilde gerçekleştirmiş olup hastayı bir gün gözetim altında tuttuktan sonra şifa ile taburcu ettik. Kapalı olarak gerçekleşen operasyon sayesinde hastada daha az  kanama miktarı, daha az ağrı meydana gelmiş olup enfeksiyon oluşmadan ameliyat başarılı bir şekilde sonlanmıştır.” ifadelerini kullandılar.