Genç Yeşilay’dan Öğrencilere Seminer

Yeşilay Mardin Şubesi’nin yürüttüğü Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Programı’nın (TBM) genç yetişkin kitleye yaygınlaştırma çalışmaları hızla devam ediyor. Bu kapsamda MAÜ Genç Yeşilay kulübü tarafından KYK Kız yurdunda kalan öğrencilere, “Bağımlılıklar İle Mücadele” semineri verildi.

Proje kapsamında Yeşilay Genel Merkez’inde bağımlılıklar ile mücadele konusunda eğitim alan MAÜ Genç Yeşilay üyeleri Mardin’de akranlarına bağımlılıklar ile mücadele konusunda seminerler düzenliyor. Akranlarını zararlı alışkanlıklardan uzak tutmaya davet ediyor.

‘Gençlerimize sorumluluk aldıkları için teşekkür ediyorum’

Mardin Yeşilay Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu; “Artuklu Üniversitesi Genç Yeşilay ile beraber koordineli olarak hep birlikte zararlı alışkanlıklar ile mücadele ediyoruz, gençlerimizden umutluyuz. Öğrenci arkadaşlarımız genel merkezimizde akran eğitimlerini aldılar. Bu eğitimler sayesinde kendi yaşıtları ve kendi arkadaşlarına bağımlılık ile mücadele konusunda onları aydınlatacaklar. Bağımlı olan, madde, tütün, alkol almış arkadaşlar var ise onları doğru mercilere yönlendirecekler. Üniversite gençliğimizin zararlı alışkanlıklara yönelmemesi için katkıda bulunacaklar. Bu yaşta bu sorumlulukları aldıkları, Yeşilay çalışmalarına gönüllü olarak katıldıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

Kız yurdunda yapılan etkinliğin sonunda, öğrencilere broşür dağıtıldı, Yeşilay tanıtım filmi izlettirildi ve yurdun ilan panolarına afişler asıldı.

Midyat Gündem