Mardin’de Bir İlk, Ayak Bileği Dondurma Ameliyatı Gerçekleşti

Özel Mardin Park Hastanesinde gerçekleştirilen Ayak Bileği Dondurma Ameliyatı (Artrodez) ile 66 yaşındaki Enise Çatar, sağlığına kavuştu.

Ameliyatı gerçekleştiren Özel Mardin Park Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doktor Yılmaz Tutak, Artrodez, hastalıklı bir eklemdeki kemiklerin; eklemin hareketini engellemek için birbirine kaynaştırıldığı ve etkilenen alanda ağrının hafifletildiği cerrahi bir girişim olduğunu söyledi.

Tutak şöyle konuştu: “ Birçok nedene bağlı olarak gelişen ayak ve ayak bileği hastalıklarının tedavisinde artrodez ameliyatları uygulanabilir. Bu gibi bir ameliyat uygun pozisyonda, tekniğine uygun olarak yapılırsa hastanın sağlam ve ağrısız bir şekilde yürümesine olanak tanır.” Dedi.

66 yaşındaki hastamızın uzun suredir ayak bileğinde ağrı şikâyeti mevcut olduğu kaydeden Tutak, Ameliyat ile ilgili şu bilgileri verdi: “ Başarılı bir operasyon geçirdikten sonra şifa ile taburcu oldu. Hasta ve yakınlarının da memnuniyetlerini dile getirmeleri; gurur vericidir. Bu gibi istisnai ameliyatların, ilimizde yapılabiliyor olması büyük bir avantajdır. Hastalarımızın kendi yasam alanında, yakınlarının psikolojik desteğiyle bu tür ameliyatları geçirmesi de ameliyatın basarisini etkilemektedir. Ameliyatı birlikte gerçekleştirdiğimiz ekip arkadaşlarıma ve hastane yönetimine teşekkür ediyorum.”