AK Parti'nin Savur Belediye Başkan adayı Kaya, projelerini anlattı

AK Parti'nin Savur İlçe Belediye Başkan adayı Oğuzhan Sönmez Kaya, seçilmesi halinde hayata geçireceği projeleri anlattı.

AK parti Savur İlçe Başkanı Mehmet Ensari Kavak, Kadın Kolları Başkanı Özlem Araz ve Gençlik kollarıyla seçim ofisinde partililer bir araya gelen Kaya, açıklamalarda bulundu.


Oğuzhan Sönmez Kaya, adaylık sürecinde sahada vatandaşların istekleri ve kentin acil hizmetlerini proje haline getirdiklerini belirterek, seçildiği takdirde  projeyi hayata geçireceğini söyledi.

ÖĞRENCİ YURDU
Öğrenci potansiyelini arttırmak amacıyla, Doğrudan, Teşvik, Hibe veya Yap - İşlet ve Devret yöntemleri ile Öğrenci Yurdu açmak isteyen Yatırımcılarımız için, arsa ihtiyacı başta olmak üzere, gerekli her türlü desteği sağlıyor olacağız.

MAHALLE KONAĞI
İlçe Merkezimize ve Mahallelerimize, Muhtarlık Makamı ve Toplantı Salonu olan, “Mahalle Konağı” kuracak, Hemşerilerimizin, bizlere daha kolay ulaşmasını sağlıyor olacağız.

2021’de DOĞALGAZ
İlçemize bağlı Serenli Mahallemize ulaşmış olan doğalgazı, 2021’e kadar altyapısal olarak tamamlayacak, evlerimizde kullanıyor olacağız.

SAĞLIK KABİNLERİ
İlçemize uzak mahallelerimize, enjeksiyon, pansuman gibi pratik işlemler ve acil müdahalelerde kullanılabilecek sağlık kabinleri kuracağız.

HAYVAN PAZARI
Hayvan alıcılarını ve satıcılarını biraraya getirecek, veteriner gözetiminde alışverişi sağlayacak hayvan pazarı kuracağız.

BELEDİYE SOSYAL TESİSİ
Düğün Salonu, İnternet Odaları, Kişisel Gelişim Kursları ve Konferans Salonu olan bir ‘Düğün Salonu ve Sosyal Tesis’ inşa edeceğiz

YENİ İLÇE MERKEZİ
Düğün Salonu, İnternet Odaları, Kişisel Gelişim Kursları ve Konferans Salonu olan bir ‘Düğün Salonu ve Sosyal Tesis’ inşa edeceğiz

SU SORUNU’na ÇÖZÜM
Durusu (Künüfür) çayını büyük bir gölete dönüştürerek, İlçemizin tüm su kaynaklarını ve tarımsal sulama ihtiyacını bu göletten besleyecek, ilçe tabiat turizminin canlanmasına katkı
sağlayacağız.

İLETİŞİM MERKEZİ
Tarihi ilçe merkezini korumak suretiyle, Mardin, Midyat ve Kayatepe yol güzergahları üzerinde çok katlı bina ve işyeri yapımına imkan tanıyacak, inşaatı ve ilçe ekonomisini canlandırmak suretiyle, yeni bir İlçe Merkezinin önünü açmış olacağız.

GENÇLERİMİZE DESTEK
Üniversite kazanan gençlerimize burs, asker adaylarımıza temel ihtiyaç desteği, evlenecek çiftlerimize Beyaz Eşya ve Mobilya desteği sağlayacağız.

MEYDAN VE KONUK EVİ
Sokaklarımızı restore edecek, Turistik Meydan inşa edecek, Belediye Binamızın restorasyonu ile açılacak ve makul fiyatlı yemekhanesi olacak Konuk Evi’mizi Hemşerilerimizin hizmetine sunacağız.

İŞ YERİ AÇMA DESTEĞİ
İlçe merkezinde veya Mahallelerimizde, işyeri kurmak isteyen genç girişimcilerimize kira ve teçhizat destekleri sağlayacağız.