İçişleri Bakanlığı tarafından Mardin'in Savur İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Bayram Türker'in, Diyarbakır’ın Silvan ilçesine atamasının ardından, Savur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekilliği’ne Muğla Manyas Kaymakamı Muhammed Kaya atandı.

Savur Kaymakamı Muhammed Kaya, ilçeye gelerek göreve görevine başladı. Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Kaya, sosyal medya hesabından; “MERHABA SEVGİLİ SAVUR Balıkesir’in Manyas İlçesinde görevli iken İçişleri Bakanlığımızın görevlendirmesi üzerine 22.01.2021 Cuma günü itibari ile güzel ilçemiz Savur'da göreve başlamış bulunmaktayım. Bu kadim şehrin büyülü atmosferinde siz değerli hemşehrilerimize hizmet sunmak ve buraları emin bir belde kılmak ve ayrılırken de gök kubbede hoş bir sada bırakmak en büyük amacımızdır.  Gayret bizden başarı Yüce Allah’tan. Muhammed KAYA Selefim ve değerli meslek büyüğüm Sn. Bayram Türker’den devraldığım ilçemizi, onun yapmış olduğu değerli hizmetlere artı değer katarak daha ilerilere taşıyacak ve İlçemizi hak ettiği gelişmişlik seviyesine ulaştıracağız inşallah.” Paylaşımında bulundu.

Savur Kaymakamı Muhammed Kaya Kimdir? 1989 yılında Erzurum'da doğdu. 2009 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. 2010-2014 yılları arasında Defterdarlık Uzmanı, 2014-2015 yıllarında ise Vergi Müfettiş Yardımcısı olarak görev yaptı. Eylül 2015'te 104. Dönem Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisab etti. İl stajını Kocaeli Valiliğinde, 1. ve 2. refiklik stajlarını Bursa Karacabey ve Isparta Eğirdir'de tamamladı. Ankara'da iki ay süreyle Mülkiye Başmüfettişi refakatinde staj gördü. Kayseri/Bünyan, Kars/Akyaka ve Bursa/Büyükorhan’da kaymakam vekili olarak görev yaptı. Sekiz ay süreyle İngiltere Leicester Üniversitesi’nde yabancı dil eğitimi aldı.  27/12/2018 tarih ve 30638 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 26/12/2018 tarih ve 2018/261 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararıyla Manyas Kaymakamlığına atandı. 22.01.2021 Cuma günü itibari Savur ilçe Kaymakamlığına atandı. Evli ve bir çocuk babası olan Kaymakam KAYA, iyi derecede İngilizce bilmektedir.