TOKİ Savur’da, ‘Yeni Bir Savur’ için, yer tespiti yapıldı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Savur'un Dilbe mevkiinde yapılacak olan konutların blok yer tespiti yapıldı.

TOKİ tarafından, Gazi Mahallesinde yapılacak olan konutların tanıtım, lansman ve yer tespiti töreni düzenlendi.

Konutların yapılacağı alanda, Toplu Konut İdaresi'nden Uzman Mahmut Özel, TOKİ olarak şimdiye kadar Mardin ilimizin Midyat, Kızıltepe, Artuklu ve Nusaybin ilçelerinde konut üretimi gerçekleştirdiğini söyledi.

Özel, " Savur ilçemize 151 adet konut 1 adet cami ve 1 adet ticaret merkezi inşa edeceğiz. Yerel ve yatay mimari ile inşa edeceğimiz projemiz semt sakinlerinin iç içe olduğu mahalle kültürünü yansıtacak yeni bir yaşam alanı olacaktır." dedi.

Yeni Bir Savur’ için, ‘Yeni İlçe Merkezi’

Savur Belediye Başkan adayı İnşaat Mühendisi ve Yapı Uzmanı Oğuzhan Sönmez Kaya ise, ‘Yeni Bir Savur’ için, ‘Yeni İlçe Merkezi’ kapsamında, İlçemizde inşa edilecek TOKİ Projesi ilçemize ve ülkemize hayırlı olasını temenni ettiğini söyledi.

Kaya, “Yeni bir Savur'u hep birlikte inşa etmek için, yerel ve yatay mimari ile inşa edilecek projemiz semt sakinlerinin iç içe olduğu mahalle kültürünü yansıtacak yeni bir yaşam alanı olacaktır. TOKİ tarafından yapılacak olan konutların ön fizibilite çalışmalarına ilişkin, TOKİ yöneticileri ilgili arazi üzerinde blok yerleşim tespit çalışmaları gerçekleştirdik. Memleketin ekonomik çıkarlarının muazzam bir ölçüde harekete geçecek ve yeni ’Yeni İlçe Merkezi’ ilk adımı olacak TOKİ projesinin ilçeye hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bizlere desteğini esirgemeyen ve törene katılan herkese teşekkür ederim.” Dedi.

AK Parti Savur İlçe Başkanı Ensari Kavak’ta, " Çevreye ve doğal yapıya uyumlu sosyal donatı ve hizmet alanlarına sahip, teknik altyapısı tamamlanmış, nitelikli ve sağlıklı yaşam alanlarını içeren çok önemli bir proje dir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Törene, AK Parti Savur ilçe Kadın Kolları Başkanı Özlem Araz,  Yüksek İnşaat Mühendisi Aslı Arslan, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Selahattin Erol