Üçkavaklı Ramazan Kiremit, son yolculuğuna uğurladı

MARDİN – Mardin’in Savur ilçesine bağlı Üçkavak mahallesinde ikamet eden Mere aşiret lideri ve bölgenin kanaat önderlerinden Ramazan Kiremit’ son yolculuğuna uğurladı.

Geçtiğimiz gün aniden rahatsızlanarak Savur İlçe Hastanesine kaldırılan ve Hacı Ramazan Kiremit, hastanede yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Ramazan Kiremit’in taziyesine; Savur İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Bayram Türker, Savur İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yusuf Karadeniz, AK Parti Savur İlçe Başkanı Sabahattin Kaya, Savur İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Alper Saruhan, Ömerli eski İl Genel Meclis Üyesi Hüsamettin Altındağ, Üçkavak Mahalle Muhtarı Cemal Erol, İş adamları Abdullah Demirdağ, Abdulkadir İlhan, Aydın Erol ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bir dönem Mardin İl Genel Meclis Üyeliğini yapan Hacı Ramazan Kiremit, çevrede misafirperverliği, kanaat önderliği ve üstlendiği barış elçiliği ile tanınıyordu. Yörede sevilen ve sayılan Kiremit´in ani ölümü sevenlerini yasa boğdu.

Mardin eski Valisi ve Emekli Danıştay üyesi Mustafa Temel Koçaklar; gönderdiği mesajında, “Birlikte çalıştığımız ve çok sevdiğim, evinde sofrasını paylaştığım, değerli İl Genel Meclis Üyem, Hacı Ramazan Kiremit ´in vefatına üzüntü duydum. Kederli ailesinin, yakınlarının ve akrabalarının acı ve üzüntülerini paylaşır, Hacı Ramazan´a rahmet diler, geride kalanlara sabır ve başsağlığı dilerim” ifadelerine yer verdi.

Üçkavak köyünde toprağa verilen Hacı Ramazan Kiremit için, Almanya, İzmir, Adana, Mersin, çevre ilçe ve köylerden vatandaşlar katıldı.

Üçkavak mahallesindeki yapılan taziye, çocukları Faysal, Cemal, İsmail, Şeyhmus, Nasır ve İbrahim Kiremit ile Mere aşiret mensupları taziyeleri kabul ediyor.