Listeler bugün İl Seçim Kuruluna teslim edilirken, 22 Şubat’ta ise eksikliklerin giderilerek netleşeceği kaydedildi. 

Midyat Belediye Meclis Üyelikleri için listeler netleşti. AK Parti Midyat İlçe Başkanlığı tarafından yapılan bilgilendirmede,  Belediye Başkan adaylıkları ve Belediye Meclis Üyelikleri için başvuru evraklarının bir bölümü bugün Midyat’taki Adliyesinde İlçe Seçim kuruluna teslim edildi. 

AK Parti Midyat İlçe Başkanı Avukat Bekir Melih Güneştan,  Midyat Gündem Com haber partalına yaptığı açıklamada, “oluşturduğumuz listeleri seçim kuruluna teslim ettik. 22’sine kadar eksikleri teslim edeceğiz. 22’sinde listelerimiz netleşmiş olacak” dedi. 

Seçim takvimine göre siyasi partiler aday listelerini yarın yani 19 Şubat saat 17:00’a kadar seçim kurullarına bildirmesi gerekiyor.

SEÇİM TAKVİMİ NASIL İŞLEYECEK 19 ŞUBAT 2019 SALI  

Büyükşehirlerde siyasi parti il başkanlıklarının, büyükşehir belediye başkan aday listelerini il seçim kurullarına alındı belgesi karşılığında elektronik ortamda DVD, flash bellek, hard disk vb. ile fiziki ortamda kağıt olarak en geç saat 17.00'ye kadar vermelerinin son günü.

21 ŞUBAT 2019 PERŞEMBE - Siyasi partilerin aday listesindeki eksiklikleri tamamlamalarının son günü.

22 ŞUBAT 2019 CUMA - Geçici aday listelerinin (bağımsız adaylar dahil) ilçe seçim kurulları, büyükşehir belediye başkan adaylarının ise il seçim kurulları tarafından mahallinde alışılmış usullerle ilanı ve itirazların başlaması. İl ve ilçe seçim kurullarınca, geçici adayların, kanunda yazılı adaylık şartlarında noksanlık veya aykırılık bulunup bulunmadığının doğrudan incelemeye alınması 23 ŞUBAT 2019 CUMARTESİ - Geçici olarak ilan edilen aday listelerine karşı ilgili ilçe seçim kuruluna, büyükşehir belediye başkan adaylığı için ilgili il seçim kuruluna yapılacak itirazların son günü (Saat 17.00) Sandık kurullarında görev alacak olan üye listelerinin siyasi partilerce verilmesinin son günü 24 ŞUBAT 2019 PAZAR - Sandık kurulu üyelerinin SEÇSİS'e girilmesine başlanması, 25 ŞUBAT 2019 PAZARTESİ - Geçici olarak ilan edilen aday listelerine karşı ilgili ilçe seçim kuruluna, büyükşehir belediye başkan adaylığı için ise ilgili il seçim kuruluna yapılan itirazların karara bağlanmasının son günü 26 ŞUBAT 2019 SALI - Sandık kurullarının teşkiline karşı şikâyetlerin başlaması (Saat 08.00) 27 ŞUBAT 2019 ÇARŞAMBA - İlgililerin ilçe seçim kurulu kararlarına karşı il seçim kuruluna, il seçim kurulunun büyükşehir belediye başkanlığı adaylarına ilişkin kararlarına karşı Yüksek Seçim Kuruluna itirazlarının son günü 28 ŞUBAT 2019 PERŞEMBE - Sandık kurullarının teşkiline karşı yapılan şikâyetlerin ilçe seçim kurulunca karara bağlanmasının son günü Seçmen bilgi kağıtlarının dökümüne ve dağıtımına başlanılması

Adalet Ve Kalkınma Partisi

Belediye  Meclisi Üyeliği Aday Listesi

İli: Mardin İlçesi: Midyat

Asıl Üye

Hüseyin Çelebi

Mehmet Taş

Şehmus Tural

Mehmet Tevfik Baysal

Servet Yücel Oğuz

Asaf Demirdağ

İdris Arslan

Fatima Mete

Mehmet Çetin

Mehmet Fazıl Gökalp

Derya Sevgi Yıldırım

Ramazan Çelik

Hasan Selimoğlu

Mahsum Yarış

Fikret Akçay

Hasan Özmen

Mehmet Sait Baş

Rudi Sümer

Veysel Gökçe

Veysi Arslan

Zübeyde Uras

Niyazi Akgül

Mehmet Salih Ergün

Mehmet Maşuk Cengiz

Faruk Aydın

Yusuf Gülgür

Esat Atalay

Burhanettin Nayır

Adalet Ve Kalkınma Partisi

Belediye Meclisi Üyeliği Aday Listesi

İli: Mardin İlçesi: Midyat

Yedek Üye

Fahrettin Şahin

Mehmet Şerif Ceylan

Aydın Köz

Zülküf Şehmus Erdem

Abdulgani Bayar

Ahmet Sadık

Veysi Nayır

Abidin Mağat

Murat Cengiz

Abidin Buluk

Fatih Coşkun

Murtaza Kaya

Asya Güler

Mehmet Maşuk Cengiz

Zeyni Akçay

Aydın Nergiz

Hasan Nayır

Rıfat Düz

Bilal Kesler

Tevfik Özel

Veysel Öztaş

Hüseyin Çelik

Murat Bedir

Meryem Deniz

Mesut Geçer

Fatih Bilgiç

Salih Barış

Zeyni Akyüz

Muhammed Sümer

Bahaddin Er

Mehmet Aktürk

KONTENJAN

Cazım Aslan, Metin Kutlu ve Engin Baştuğ