Bakan Kasapoğlu’nu hava limanında Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti MKYK Üyesi - Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Orhan Miroğlu, Milletvekilleri Cengiz Demirkaya ve Şeyhmus Dinçel, AK Parti İl Başkanı Faruk Kılıç, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Artuklu Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı, Dargeçit Belediye Başkanı M. Cüneyt Aksoy, Ömerli Belediye Başkanı Hüsamettin Altındağ ve Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir karşıladı.

İlk durağı Mardin Valiliği olan Bakan Kasapoğlu, şeref defterini imzaladıktan sonra Valilik makamında Vali Demirtaş ile bir müddet sohbet etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, daha sonra özel bir otelde milletvekilleri, belediye başkanları ve üst düzey yöneticiler ile değerlendirme toplantısı yaptıktan sonra ‘’Gençlik ve Spor Yatırımları-Mardin Protokol Töreninde’’ açıklamalarda bulundu.

Spor ve Tesisleşme konularında yapılan yatırımlara değinen Bakan Kasapoğlu; ‘’ Bugün kültürün tarihin ve medeniyetin beşiği Mardin’deyiz. Mardin merkez olmak üzere tüm ilçeleri bizim için çok değerlidir. Gerek gençliği ile gerekse sporcu potansiyeli ile bizim için önemli bir zenginliktir. 2019 mahalli seçimlerde burada bir araya gelmiştik. O zamanlar sizlerle çok önemli görüşmeler yaptık. Bugün de Valimiz ile gündemi değerlendirdik. Vekillerimizle yerel yöneticilerimizle bir araya geldik. Mardin’imizi çok kapsamlı olarak masaya yatırdık. Mevcut durumu bundan sonraki çalışmalarımızı, yatırımlarımızı şu an ki ihtiyaçlarımızı, gençlik ve gerekse spor alanlarda ne yapacağımızı birer birer ele aldık. Çok verimli bir toplantı gerçekleştik. Bugün aynı zamanda şuna şahitlik ettik. Daha önce hazırladığımız projelerin birçoğu bitme aşamasına geldi. Gençlerimiz için, kadınlarımız için bütün halkımız için hayırlı olsun. Vatandaşlarımızın halkımızın her alanda tesislere spora olan teveccühünü görüyoruz. Bununla birlikte en kısa zamanda bu tesisleri halkımıza kazandıracağız. Şükürler olsun ki bugüne kadar pek çok projeyi tamamladık. Bugün imzalığımız protokollerde bu yatırımın sürecini başlatmış olduk. Önümüzdeki zaman içerisinde vatandaşlarımız istediği an sporu, basketbolu, futbolu, tenisi ve voleybolu ile her türlü imkâna kavuşacak’’ diye konuştu.

Bakan Kasapoğlu’nun ardından söz alan Vali Mahmut Demirtaş ise, Ülke Nüfusumuzun dörtte birinin, yirmi yaşın altında olduğuna vurgulayarak; bu hazinenin özenle işlenmesi gerektiği aşikârdır dedi.

Vali Demirtaş konuşmasını şu şekilde sürdürdü; ‘’Böyle bir nesli yetiştirmenin yolu gençlerimizin, fiziksel ve ruhsal ihtiyaçlarına cevap verecek imkânları, ortamları sağlamaktan geçmektedir. Devletimiz tüm imkânlarını evlatlarımızın daha iyi ortamlarda yetişmeleri için seferber etmiş durumdadır. Gençlik hizmetleri alanında devletimizin yaptığı yatırımlar, bunun en önemli göstergesidir. İmzalanan protokolle de ilimizde gençlik hizmetleri alanında gerçekleştirilen yatırımlara yenilerini ekleyeceğiz. Bu protokolle; Midyat, Ömerli, Artuklu, Yeşilli, Dargeçit, Kızıltepe, Savur, Mazıdağı, Nusaybin ve Derik ilçelerimizde yeni spor yatırımlarının ilk adımını atacağız. Böylelikle yarı olimpik yüzme havuzlarından spor salonlarına, yeni gençlik merkezlerinden futbol-basketbol sahalarına kadar yeni spor yatırımlarını daha Mardin’imize, Mardinli gençlerimize kazandıracağız. Gençlerimizin daha ferah, daha modern ortamlarda istikbale hazırlanması için devlet ve millet olarak tüm imkânlarımızı sonuna kadar seferber edeceğiz. Yapılan ve yapılacak olan yatırımların Mardin’imize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Gelecek nesiller için ufuk açıcı, Mardin’imiz için kalıcı projeler üretmeye devam edeceğiz’’ diye konuştu.

Bakan Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Yatırımları-Mardin Protokol Töreninden sonra Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan sporcular ile bir araya gelerek buradan da Mardin Artuklu Üniversitesi Uygulama Otelinde gençler ile bir araya gelerek gençlerin isteklerini dinledi.

Mardin Artuklu Üniversitesi kampüsünde bulunan Genç Ofis'in açılışını gerçekleştirerek buradan da Kızıltepe ilçesinde bulunan kapalı spor salonunda incelemelerde bulundu.

Mardin temaslarını sonlandıran Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nu Vali Mahmut Demirtaş ve diğer yetkililer hava limanından uğurladı.